Šta se desilo sa FK Mladost DK? Maštali su o Europi, a sada su blizu treće lige

Mladost DK je od borbe za Europu stigla do borbe za opstanak u drugoj ligi


Šta se desilo sa FK Mladost DK? Maštali su o Europi, a sada su blizu treće lige

FK Mladost iz Doboja kod Kaknja bio je osvježenje za Premijer ligu. Stabilan klub sa kvalitetnim radom sa mladim igračima prošle sezone je ispao iz Premijer lige, a sada je blizu ispadanja iz Prve lige Federacije BiH.

Alfa i omega Mladosti, Mensur Mušija, za kratko je vrijeme klub organizovao i prošao niže lige te je u sezoni 2014/2015 osvojio Prvu ligu Federacije.

Uslijedili su nastupi u Premijer ligi BiH, a klub iz malog mjesta pored Kaknja pridobio je simpatije bh. javnosti. Ekipu je na svim utakmica pratila grupa vjernih navijača i Mladost se pretvorila u stabilnog premijerligaša.

Tokom šest sezona koliko su igrali u Premijer ligi imali su nekoliko sjajnih fudbalera koji su potom prelazili u jače timove, a njihov rad sa mlađim igračima pokazao se kao pun pogodak.

Vrijedi samo spomenuti Sinana Ramovića, Marina Galića, Miću Kuzmanovića, Aladina Šišića, Almira Aganspahića, Amera Hiroša, Damira Sadikovića, Filipa Arežinu, Nemanju Nikolića, Petra Boju, Bahrudina Atajića, Nemanju Anđušića Gedeona Guzinu, Matthiasa Fanima, Nedima Hadžića. Svi fudbaleri su u Mladosti stekli ime ili vratili formu i prešli u vodeće klubove Premijer lige, ali i stigli do inostranstva.

Uporedo su radili i na infrastrukturi, rekonstruisali su teren, glavnu tribinu, prostorije kluba, te su napravili dva terena za svoje omladince.

Mensur Mušija je pokazivao osobine kvalitetnog sportskog radnika i činilo se da će nakon uspješnih transfera Mladost stići i do Europe, ali je potom stigla sezona 2020/2021.

Mladost je tu sezonu okončala na devetom mjestu, ali se društvo najboljih napustila zbog toga što nije dobila licencu za Premijer ligu BiH. Uslijedila su brojna saopštenja Mladosti i NS/FS BiH, a slučaj je došao i do CAS-a.

Ekipa Crvenih u ovoj sezoni igra jako loše u Prvoj ligi Federacije i nakon jesenjeg dijela prvenstva su na pretposljednjem mjestu sa samo deset bodova iz 15 utakmica.

Do kraja sezone ih očekuje grčevita borba za opstanak u drugom rangu bh. fudbala.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Cera
30.12.2021. 06:27

Šta se desilo? Desio se savez..

Marshal
Reply to  Cera
30.12.2021. 09:22

I korumpirane sudije ! Iskreno me cudi da oni i Velez nisu aktivirali uefu da napokon stane na kraj namjestanju utakmica

Edison
30.12.2021. 16:05

Šta se desilo??? a ljude na silu izbacili iz premier lige…..ekipa u kojoj su dobivali šanse mladi fudbaleri i svaki je napravio solidne transfere….Hiroš (Osijek) Nikolić (Olimpiakos) Hadžić (Slaven belupo)a ubacili klubove iz RS jer kako je krenulo jedino bi Borac osto u PL a i on se ne bi dugo zadrzo…..sijebaće ovaj Vićo i ovo malo što je ostalo od saveza