U Turskoj se danas igraju četiri utakmice 19. kola Superlige, a prvoplasirani Trabzon u derbiju od 17,00 sati igra protiv Istanbula našeg Edina Višće.

Fudbaleri Trabzona igraju fatnastično ove sezone i ubjedljivo su na prvom mjestu sa 45 bodova nakon 18 odigranih kola. Trabzon ima devet bodova više od druge Konye te 13 više od današnjeg protivnika Istanbula.

Ipak, Istanbul u zadnje vrijeme bilježi sjajne rezultate i Višća i saigrači imaju osam pobjeda i dva remija u posljednjih 10 ligaških utakmica.

Istanbul je prije nekoliko dana savladao na svom terenu Giresun sa 3:1, dok je Trabzon u gostima bio bolji od Altaya rezultatom 2:1.

Turski mediji najavljuju da će Edin Višća igrati od prve minute za Itanbul u derbiju. Bivši bh. reprezentativac je ove sezone zabio četiri gola i dodao devet asistencija u 18 ligaških utakmica.

Kladionice daju blagu prednost Trabzonu u današnjem meču. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.20 na trijumf Trabzona. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Momčad Trabzona u tekućoj sezoni ima šest pobjeda i dva remija na svom terenu u osam odigranih susreta. S druge strane, Istanbula je na gostovanjima ostvario tri trijumfa, jedan remi i četiri poraza.

Trabzonu će danas nedostajati Gervinho, Nwakaeme i Kardesler, dok gosti nemaju problema sa povredama i suspenzijama.

Duel Trabzon – Istanbul direktno prenosi kanal Sport Klub.

Nešto ranije, tačnije od 11,30 sati, Kasimpasa našeg Harisa Hajradinovića dočekuje ekipu Altaya.

Fudbaleri Kasimpase su trenutno posljednji na tabeli sa samo 12 bodova, dok je Altay na 16. mjestu sa 18 bodova.

Haris Hajradinović bi trebao igrati od prve minute za Kasimpasu, a povremeni bh. reprezentativac je ove sezone nastupio u 17 ligaških mečeva, zabio jedan gol i jednom asistirao.

Njegova ekipa je prema kladionicama favorit u današnjoj utakmici. Kladionica Meridian na dan susreta nudi kvotu 2.21 na Kasimpasu. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Interesantno da momčad Kasimpase već sedam utakmica u nizu ne zna za trijumf u ligi, dok Altay osam uzastopnih utakmica nije slavio u Superligi.

Ekipi Kasimapse u današnjem meču nedostajat će Bruma, a Altay će igrati bez Ozturka.

Danas će se odigrati još dva susreta 19. kola. Galatasaray od 14,00 sati dočekue Antalyu, čiji je član Deni Milošević, dok u isto vrijeme igraju Giresun i Hatay.

(Reprezentacija.ba)