Bronzana sa SP u plivanju u Abu Dhabiju Lana Pudar večeras je svečano dočekana u rodnom Mostaru.

Lana je oko 18,00 sati stigla na sarajevski aerodrom, gdje je i održala press konferenciju, a onda se zaputila ka Mostaru.

Našu najbolju plivačicu u Mostaru je dočekalo više od 1.000 ljudi, a organizatori svečaosti bili su Gradska uprava i Sportski savez Mostara.

“Vašu podršku imam od samog početka i hvala vam na njoj. Ponosna sam što sam svoj grad i državu predstavila u dobrom svjetlu. Nadam se da na ovome nećemo stati, već da ćemo se ovdje radovati i novim medaljama. Nadam se da će vlasti u Mostaru i Bosni i Hercegovini uskoro izgraditi olimpijski bazen”, istakla je Lana.

Podsjećanja radi, Lana je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju osvojila bronzamu medalju u disciplini 200 metara delfin, a to je ujedno i prva medalja u historiji bh. plivanja.

Sjajna Lana je u disciplini 100 metara delfin zauzela sedmo mjesto, dok je u disciplini 50 metara delfin završila na 23. poziciji.

Pudar je prethodno osvojila dvije medalje na Europskom juniorskom prvenstvu, a na Olimpijadi u Tokiju zauzela je odlično 19. mjesto.

Lana Pudar stigla u BiH: Fenomenalan je osjećaj biti na postolju

(Reprezentacija.ba)