Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) večeras se vratila u Bosnu i Hercegovinu nakon što je osvojila bronzanu medalju na SP u Abu Dhabiju.

Lana je u disciplini 200 metara delfin osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu i to je prva medalja u historiji bh. plivanja.

Na sarajevskom aerodromu održana je i press konferencija za medije, a Lana Pudar se zahvalila svima koji su je dočekali.

“Želim da pozdravim sve prisutne i da se zahvalim svima što ste došli na ovolikom broju. Mnogo mi znači vaša podrška koju sam dobijala proteklih dana. Ovo takmičenje je za mene bilo fenomenalno. Kruna godine i takmičenja je bronzana medalja na koju sam ponosna. Maštala sam o osvajanju medalje i fenomenalan je osjećaj naći se na postolju. Zadovoljna sam svojim trkama. Neke stvari su mogle biti bolje, ali sam jako zadovoljna. Sav rad i trud se isplatio. Još jednom hvala svima na podršci”, poručila je Lana i dodala:

“Želja mi je da idem na još mnoga velika takmičenja i da ostvarim što bolje rezultate. Preda mnom je još mnogo Olimpijada, europskih i svjetskih prvenstava. Naravno, najveća želja je osvajanje medalje na Olimpijadi, ali vidjet ćemo šta će biti. To je san svakog sportiste. Također, želim da Mostar dobije olimpijski bazen. Do kraja godine me očekuje još državno prvenstvo, a onda se nadam da ću imati koji dan odmora da napunim baterije za novu sezonu. U narednoj godini imamo EP i SP za seniore te juniore, te krajem godine bi trebalo biti opet Svjetsko prvenstvo u malim bazenima.”

Večeras će biti i upriličen doček za Lanu u rodnom Mostaru, a naša plivačica ističe da je mnogo raduje to što će vidjeti svoje sugrađane i prijatelje.

(Reprezentacija.ba)