Reprezentacija Bosne i Hercegovine, sastavljena od igrača iz Premijer lige, minimalno je poražena od Sjedinjenih Američkih Država, a BiH je i u Los Angelesu imala podršku navijača.

Veliki broj bh. navijača, patriota bodrio je “B” tim BiH na Dignity Health Sports Park i tako pokazao ljubav prema domovini i ljubav prema reprezentaciji bez obzira ko za nju igrao.

Sjajni Bosanci i Hercegovci su u Los Angeles stigli iz cijele Amerike, a ni ovaj put BiH nije bila bez podrška vjernih BH Fanaticosa.

Igrači iz Premijer lige su se odužili borbenom partijom, a nakon meča su zagrljeni zajedno pjevali sa Fanaticosima i svim navijačima kojih je bilo na svim tribinama stadiona.

Domaćin je do pobjede stigao tek u 89. minuti kada je Bassett zatresao našu mrežu. BiH je od 39. minute igrala s igračem manje jer je Begić zaradio direktan crveni karton.

Vrijedi istaći da je SAD bio apsolutni favorit na utakmici. Sastav domaćih je bio skoro 14 puta vrijedniji prema procjeni portala transfermarkt, ali su igrači iz Premijer lige BiH pokazali da imaju kvaliteta i sasvim sigurno skrenuli pažnju na sebe kod selektora Ivajla Peteva.

„Žao mi je što smo primili gol na kraju. Igračima nemam šta zamjeriti. Borili su se i dali sve od sebe. Crveni karton je pokvario utakmicu. Protivnik je u prvom poluvremenu imao dvije šanse, a u drugom sa igračem manje im nismo dozvolili ni jednu do finiša utakmice. Šteta što smo primili taj gol, ali igrači su ispoštovali sve što smo tražili od njih u taktičkom smislu. Nismo zaslužili da izgubimo meč”, kazao je selektor BiH nakon utakmice.

Za BiH su igrali: Nikola Ćetković, Josip Ćorluka, Numan Kurdić, Ajdin Nukić, Hrvoje Barišić, Aleksandar Vojnović, Jovo Lukić, Sulejman Krpić, Amar Begić, Andrej Đokanović i Igor Savić.

Priliku sa klupe su dobili Belmin Dizdarević, Selmir Pidro, Marijan Ćavar, Mehmed Ćosić, Haris Ovčina i Saša Maksimović.

(Reprezentacija.ba)