Film “Miroslav Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča”, autora Sabahudina Topalbećirevića premijerno je u Sarajevu prikazan u septembru, a večeras će se emitovati u Zagrebu, gradu u kojem je Ćiro ostvario velike uspjehe.

Film je biografsko djelo o životu, bogatoj karijeri, ali i o svemu onome po čemu je Ćiro poznat. Za Sportske novosti govorio je da u početku nije želio da se snima film o njemu.

“Nisam bio za to da se taj film o meni snimi, godinu me Baho nagovarao, smatram da ima značajnijih ljudi o kojima treba napraviti film. Međutim, bio je uporan, došao je u Zagreb, prošetali smo maksimirskim stadionom pa sam mu ispričao kako je to za mene najvažnija lokacija u životu, da sam tu realizovao svoje dječačke snove. Pogledao sam film i našao ga veoma dobrim. Možda sam malo subjektivan. Niko neće moći ostati ravnodušan, jer ništa kao slika nije u stanju dočarati događaj. Napravio je intervjue s najmjerodavnijima koji mogu kazati sve o meni. Najviše me iznenadio Davor Šuker, jer ne voli participirati u takvim paradama, a nije mogao ne kazati kako je bio vođen od najvećih trenera svijeta, ali da sam taj ja. To me je baš dirnulo. Isto tako kad su Aljošu Asanovića pitali, on je počeo i rasplakao se. Nije mogao ništa reći”, kazao je Blažević u za Sportske novosti.

Gledaoci će imati priliku upoznati se sa nekim detaljima karijere koji nisu bili poznati.

“Javnost je obaviještena o svemu što se događalo kroz moju karijeru od novinara, ali ovdje izlazi na vidjelo ta viteška borba koju vodi svaki trener, način na koji sam to radio. Ima raznih detalja. Naprimjer Edin Džeko kaže ‘Nikad ne bih bio igrač da nije bilo Ćire’. A ja sam mislio da me mrzi. Zato jer sam ga maltretirao. I Mario Mandžukić mi je nešto slično rekao prije nekoliko sedmica na telefon. Pitao je kako sam i govori: ‘Joj, što sam ja bio nastradao’. Ali je izašao igrač”, kaže Ćiro.

Ćiro ga je proglasio đilkošem.

“Da, međutim to je u afirmativnom smislu, nisam ništa pogrdno htio reći. Đilkoš, to je baja u Slavoniji. Kad si đilkoš, onda si faca”.

Film se u Zagrebu večeras prikazuje od 19 sati u kinu Kaptol Boutique.

(Reprezentacija.ba)