Nakon što su u nedjelju napadnuti u Zenici nakom meča sa MNK Neimari, ekipa Futsal kluba Željezničar objavila je saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

“Da je lako postati prvak, svi bi to bili! Znali smo da nas očekuje teško gostovanje i bili smo spremni na sve izazove, ali ovo što smo preživili u Zenici je za zatvorske kazne, ljudi koji su takav scenario priželjkivali i htjeli da Futsal Želju unište do kraja.

Da sve bude jasnije u prilog ćemo staviti najavu utakmice na zvaničnoj stranici MNK Neimari, naravno oni su tu najavu odmah po završetku utakmice izbrisali.

Preciznije, pozivaju na linč Manijake, a dobro znaju da im dolazi delegacija sportista od kojih ima dosta maloljetnika u pratnji roditelja. Od samog početka nismo imali obezbjeđenu sigurnost, napadali su nas konstantno, vrijeđali i pljuvali, a niko od organizatora domaćina nije prstom mrdnuo. Tako završava prvo poluvrijeme i mi idemo u svlačionicu, a kada smo se vratili da nastavimo utakmicu imali smo izazov života, pored utakmice u kojoj se mi borimo za prvo mjesto u grupi mi se i borimo za svoje živote jer do naše klupe sjedi desetine navijača koji nas vrijeđaju, napadaju i kad naš Predsjednik Kluba dolazi da se suprostavi sam toj skupini navijača, tada policija prvi put reaguje i umjesto da skloni te huligane od naše klupe da imamo bar malo sigurnosti, policija odvodi našeg predstavnika, a ostavlja huligane da nas napadaju.

Tada smo uveliko shvatili da su ovdje samo prevaranti koji hoće da pobijede pod cijenu da čak neko od Željinih igrača nastrada. Uprava Neimara je znala i nije obezbijedila sigurnost našoj delegaciji, a znali su i te huligane i nisu nam čak ni rekli, policija je svakog od tih huligana znala i nije reagovala. Obzirom da je Gradska Arena sva pokrivena kamerama nema logike da nisu vidjeli taj broj huligana da im stoji na platou sa palicama i fantomkama na glavi. U momentu kada smo napadnuti neki momci su uspjeli pobjeći na ulaz, a neki u bus i tako smo se spasili. Kada su trebali da dođu pripadnici policije da nas zaštite oni su došli sa pendrecima da nas tuku, sportsku ekipu, i u momentu smo se opet osjetili ugroženi kada. Samo sreća i smirenost naših momaka nas je spasila da nas na to sve i policija pretuče. U ovakvim okolnostima ne bi pobijedio ni Real Madrid da ga napadaju svi skupa. Čuva Bog Želju svog!”, stoji u saopštenju Futsal kluba Željezničar.

Podsjetimo, nakon nedjeljne utakmice ispred dvorane, grupa huligana za koje se navodi da su navijači Čelika, letvama i bakljama je napala futsalere Željezničara. Nekoliko igrača je povrijeđeno, a autobus je znatno oštećen.

(Reprezentacija.ba)