Defanzivac Josip Ćorluka je jedan od igrača koji je ranije nastupao za nacionalnu selekciju, te će protiv Sjedinjenih Američki Država imati priliku da treći put zaigra za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ćorluka je u novembru prošle godine odigrao po 90 minuta u prijateljskom meču sa Iranom, te u utakmici UEFA Lige nacija sa Italijom.

Josip za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH ističe da je velika čast obući nacionalni dres.

Kladionice daju ulogu favorita selekciji SAD-a. Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 1.60 na pobjedu SAD-a. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

“Velika mi je čast obući nacionalni dres, to je uvijek za jednog igrača veliko zadovoljstvo. Imam dva nastupa i veselim se trećem” rekao je Ćorluka i prokomentarisao odlične igre Zrinjskog ove sezone u Premijer ligi BiH:

“Ovo nam je dobro došlo, ovih pet dana odmora da se osvježimo. Iza mene i mog Zrinjskog je odlična polusezona. Nadam se da ćemo nastaviti gdje smo stali i da ću se pokazati u dobrom svjetlu. Zadovoljan sam svojim igrama. Prvi smo, igrao sam svaku minutu u ovoj polusezoni i presretan zbog toga.”

Josip očekuje kvalitetnu provjeru protiv SAD-a i poručuje da će naši reprezentativci ići na pobjedu:

“Očekujemo kvalitetan meč. Koji god igrači da nastupe za SAD, to su dobri i kvalitetni igrači. Idemo tamo da se borimo i da probamo ostvariti pobjedu.”

Ćorluka je ove sezone odigrao 19 mečeva u Premijer ligi BiH za Zrinjski i pet puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)