A reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se u ova tri dana spremati za prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Susret je najavio selektor Ivajlo Petev koji je kratko prezentovao plan priprema.

“Odradićemo tri treninga prije polaska u Los Angeles. Pozvali smo dosta mlađih igrača iz Premijer lige. Želja nam je da se oni nametnu i pokažu da možemo na njih računati u budućnosti. Ima tu puno zanimljivih mladih igrača i vjerujem da ćemo se dobro spremiti i odigrati kvalitetnu utakmicu“, rekao je Petev i dodao:

“Odlučili smo se da pozovemo igrače iz domaćeg takmičenja i ovo će biti dobra prilika za njih da se pokažu. Svi oni su zaslužili da budu tu i vjerujem da će pokazati svoj kvalitet na treninzima i na utakmici.“

Kladionice daju ulogu favorita selekciji SAD-a. Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 1.60 na pobjedu SAD-a. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Na pitanje o Nemanji Bilbiji, Petev je odgovorio:

“Tražio sam drugi profil igrača, koji su moćni i jaki jer protivniku moramo odgovoriti trkom i snagom. Pozvao sam u skladu s tim igrače. To su Krpić i Lukić, posebno Lukić koji je mlad i perspektivan.”

Utakmica se igra u Los Angelesu 18. decembra.

(Reprezentacija.ba)