Protekla dva dana odigrane su utakmice 6. kola grupne faze Lige Šampiona i poznati su svi učesnici 1/8 finale izuzev jednog tima jer se meč Atalanta – Villareal igra danas.

U grupi A Manchester City i PSG su očekivano prošli dalje. Građani su osvojili 12 bodova, dok su Messi i društvo sakupili bod manje.

Liverpool i Atletico Madrid su u zanimljivoj grupi izborili plasman u nokaut fazu. Porto će u Europa Ligu, a Milan našeg Radeta Krunića se oprašta od europskih takmičenja.

Još jedan reprezentativac je završio sa nastupom u Ligi Šampiona. Pjanićev Bešiktaš je okončao na četvrtom mjestu grupe C u kojoj su Ajax i Sporting izborili nokaut fazu.

U grupi D Real Madrid i Inter su prošli dalje. Džeko je igrao bitnu ulogu za Neroazure koje ove sezone imaju velike ambicije u Ligi Šampiona. Sheriff će u Europa Ligu, a Shakhtar ispada iz LŠ.

Bayern je protutnjao grupom E i sakupili su maksimalnih 18 bodova. Benfica je završila kao druga, a Barca se nakon 21 godinu oprostila od Lige Šampiona u grupnoj fazi. Nastavit će svoj euro put u Europa Ligi.

Grupa F još nije kompletirana. Man. United je izborio prvo mjesto, a za drugu poziciju danas od 19 sati se bore Villareal i Atalanta. Njihov sinoćnji susret odgođen je zbog snijega.

Lille i Salzburg iz grupe G idu u 1/8 finala, Sevilla u Europa Ligu, a Wolfsburg se oprostio od Europe.

U posljednjoj grupi Juventus i Chelsea očekivano idu dalje, Zenit je treći, dok je Malmo naših Ahmedhodžića i Nalića završio kao posljednji na tabeli.

(Reprezentacija.ba)