Večeras se širom Europe igraju utakmice posljednjeg kola u grupnoj fazi Europa Lige.

Dinamo naših Amera Gojaka i Luke Menala od 21,00 sati gostuje West Hamu u Londonu i u slučaju eventualne pobjede plasirat će se u 1/16 finala Europa Lige.

Dinamo nakon pet odigranih kola zauzima drugo mjesto sa sedam bodova, a večeras bi im odgovarao bod, pa čak i poraz, ali uz uslov da Genk ne pobijedi Rapid.

Aktuelnog šampiona Hrvatske očekuje težak zadatak, ali dobra vijest je da što je West Ham osigurao prvo mjesto i najvjerovatnije neće nastupiti u najjačem sastavu.

Amer Gojak i Luka Menalo su u konkurenciji za večerašnji duel, a prema najavama engleskih medija Menalo bi mogao biti u startnih 11, dok se predviđa da će Gojak čekati svoju šansu sa klupe za rezervne igrače.

Ekipa West Hama je blagi favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2.00 na West Ham. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

U prvom međusobnom duelu u grupnoj fazi Dinamo je u Zagrebu ugostio West Ham i slavio rezultatom 0:2.

Oba trenera uoči utakmice imaju probleme sa izostancima. Domaći će večeras igrati bez Zoume, Ogbonne, Johnsona i Fredericksa, dok će Dinamu nedostajati Petković, Leovac, Čop i Franjić.

Meč West Ham – Dinamo Zagreb direktno prenosi kanal Arena Sport.

Austrijski Šturm, za koji nastupa naš Jusuf Gazibegović, će od 18,45 sati na svom terenu ugostiti Monaco u okviru šestog kola grupe B.

Šturm je trenutno posljednji u grupi sa jednim bodom i nema šanse za prolaz dalje, dok je Monaco obezbijedio prvo mjesto i nastup u 1/16 finala.

S obzirom na trenutnu situaciju u grupi, večerašnji meč bi mogao donijeti zanimljivi ofanzivan fudbal sa obje strane.

Jusuf Gazibegović je najavljen od prve minute u timu Šturma. Naš desni bek je ove sezone jedan od najstandardnijih igrača tima iz Graza. Ukupno je odigrao 22 susreta u svim takmičenjima, a četiri puta je nastupio u grupnoj fazi Europa Lige.

Kladionice na dan meča smatraju da je Monaco bliži trijumfu. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.87 na pobjedu gostiju. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Šturmu će u večerašnjem susretu nedostajati četiri fudbalera. To su Kiteishvilli, Mwepu, Ingolitsch te Hierlander.

S druge strane, Monaco u Austriju stiže bez Fofane, Fabregasa, Diatte, Maripana i Badiashilea.

Ferencvaroš će od 21,00 sati u Budimpešti dočekati Bayer Leverkusen u duelu šestog kola grupe G Europa Lige.

Eldar Ćivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar za večerašnji meč u domaćem timu i postoji mogućnost da će sva trojica igrati od prve minute.

Mađarska momčad je trenutno bez bodova, zadnja je na tabeli i ostala je bez šanse da se plasira u narednu fazu. Njihovi večerašnji protivnici imaju 13 bodova, osigurali su prvu poziciju i rasterećni stižu u glavni grad Mađarske.

Gosti iz Njemačke su favoriti u ovom duelu i očekuje se njihova pobjeda. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.92 na trijumf Bayera. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Prva međusobna utakmica ova dva tima u grupnoj fazi odigrana je u Leverkusenu, a Bayer je bio bolji rezultatom 2:1.

Ekipi Ferecnvaroša večeras neće biti Sigera, dok će gostujućem timu nedostajati Bakker, Baumgartlinger, Demirbay, Hradecky, Fosu-Mensah, Schick i Wirtz.

Raspored i satnica utakmica šestog kola grupne faze Europa Lige:

Grupa A:

Lyon – Glasgow Rangers (18,45 sati)

Sparta Prag – Brondby (18,45 sati)

Grupa B:

Real Sociedad – PSV (18,45 sati)

Šturm – Monaco (18,45 sati)

Grupa C:

Legia – Spartak Moskva (18,45 sati)

Napoli – Leicester (18,45 sati)

Grupa D:

Fenerbahče – Eintracht Frankfurt (18,45 sati)

Antwerp – Olympiakos (18,45 sati)

Grupa E:

Lazio – Galatasaray (21,00 sati)

Marseille – Lokomotiv Moskva (21,00 sati)

Grupa F:

Ludogorets – Midtjylland (21,00 sati)

Braga – Crvena Zvezda (21,00 sati)

Grupa G:

Celtic – Betis (21,00 sati)

Ferencvaroš – Bayer Leverkusen (21,00 sati)

Grupa H:

West Ham – Dinamo Zagreb (21,00 sati)

Rapid Beč – Genk (21,00 sati)

(Reprezentacija.ba)