Juventus i Malmo će večeras od 18,45 sati igrati susret šestog kola grupe H Lige Šampiona.

Duel iz Torina će se posebno pratiti u našoj državi, jer za Malmo igraju Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić, a glavni sudija utakmice bit će naš Irfan Peljto.

Peljto je u prošlom kolu dijelio pravdu na utakmici Bešiktaš – Ajax i ponovo je dobio povjerenje UEFA-e da sudi u najelitnijem klupskom takmičenju u Europi.

Ekipa Juventusa je druga na tabeli sa 12 bodova i već je osigurala plasman u 1/8 finale Lige Šampiona, dok je Malmo zadnji sa jednim bodom i večerašnji susret će mu biti zadnji u Europi u tekućoj sezoni.

Prvi međusobni duel ova dva tima u grupi odigran je u Švedskoj, a Juve je rutinski slavio sa 3:0.

Juve je prema kladiocama apsolutni favorit. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.20 na pobjedu Juventusa. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Inostrani mediji najavljuju da će Ahmedhodžić igrati od prve minute te da će Nalić svoju šansu čekati sa klupe za rezervne igrače.

Oba naša reprezentativca su u grupnoj fazi odigrala po četiri susreta za Malmo.

Anel, Adi i saigrači u Torino stižu sa mnogo samopouzdanja, s obzirom da su za vikend drugi put uzastopni postali prvaci Švedske.

Igrači Malmoa nemaju šta izgubiti u Torinu i sigurno da će učiniti sve kako bi napravili iznenađenje i neporaženi napustili Italiju.

Treneri oba tima imaju problema sa povrijeđenim igračima.

Juventusu će večeras nedostajati Chiesa, Danilo, Kuluševski, Perin i Ramsey. S druge strane, Malmo u Torino stiže bez Toivonena, Bergeta, Christiansena, Knudsena i Bejimoa.

Meč Juventus – Malmo direktno prenosi kanal Arena Sport.

U drugom susretu ove grupe sastaju se Chelsea – Zenit.

(Reprezentacija.ba)