Za ostvarivanje vrhunskih rezultata pored vizije, želje, volje i upornosti potrebno je imati i dobre uslove za rad i kvalitetnu opremu. Znaju to dobro u Ženskom rukometnom klubu Krivaja iz Zavidovića iz kojeg je poniklo osam aktuelnih reprezentativki BiH!

Njihov uspješni tim do novih pobjeda želi da dođe u novim dresovima koje im je donirala kompanija Mozzart.

Kada su napravili desetogodišnju strategiju rada kluba, glavni cilj im je bio razvoj Škole rukometa kluba iz koje će crpiti igračice za seniorsku ekipu. Taj mukotrpni rad se isplatio, pa sada uživaju u dobrim rezultatima. Seniorska ekipa im je najmlađa u Premijer ligi BiH, a čine je isključivo domaće igračice koje su ponikle u njihovoj Školi rukometa.

-Drago nam je što nas prepoznaju kao klub u koji vrijedi ulagati i koji će na najbolji način promovisati prave vrijednosti, veoma smo zahvalni Mozzartu na donaciji – kaže predsjednica ŽRK Krivaja, Mirela Bašić.

Na državnim prvenstvima za mlađe kategorije protekle sezone bili su najuspješniji klub u BiH. Trenutno za reprezentaciju u svim selekcijama igra osam rukometašica koje su ponikle u omladinskim kategorijama ŽRK Krivaja.

-Mlade rukometašice su bile presrećne kada su dobile nove dresove. Ovo je za nas poruka da imamo prijatelje koji prate naš rad i vrednuju naše rezultate- naglašava koordinator Škole rukometa ŽRK Krivaja, Ajdin Bukvić.

Iz Mozzarta poručuju da će nastaviti svoju plemenitu misiju.

-Naš cilj je da pružimo podršku što većem broju klubova iz cijele BiH kako bi došli do svojih prvih pobjeda. Onima koji već bilježe dobre rezultate donacijama želi pružiti dodatni podsticaj da samo nastave šampionskim putem, kao što ćemo mi nastaviti da ulažemo u razvoj sporta- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

(Sponzorisani tekst, 18+)