Najjače klupsko takmičenje nastavlja se večeras kada je na rasporedu osam utakmica 6. kola grupne faze, a milanski Inter će u goste Realu u Madrid.

Real Madrid – Inter (21:00 sati, Arena Sport 1)

Fudbalska poslastica očekuje nas večeras na kultnom Santiago Bernabeu na kojem će Real ugostiti Inter. Dva rivala koja svaku utakmicu idu na pobjedu, a kada se pogleda stanje na tabeli to možemo očekivati i večeras.

Real ima dva boda više i na prvom su mjestu, te bi u slučaju pobjede ili remija u 1/8 finala išli kao prvoplasirani. Ipak, Inter nema šta izgubiti u Madridu i uz pobjedu bi prešli Madriđane na tabeli i žrijeb nokaut faze čekali sa bolje pozicije.

Prema najavama talijanskih medija Edin Džeko će od prve minute predvoditi napad Intera, a trener Simone Inzaghi se nada nastavku dobre forme Dijamanta koji je na pet mečeva Lige Šampiona zabio tri gola.

Real Madrid je blagi favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.30 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Trener Inzaghi ističe da je ovo veoma važan meč za Inter i da odsustvo Benzeme ne utječe mnogo.

“Za nas će to biti važan meč. I mi i Real smo već u drugom kolu, ali želimo da odigramo odličan susret. U prvoj utakmici smo imali dobru igru, ali to nije bilo dovoljno, danas ćemo morati nešto da uradimo više. Benzema je veoma bitan igrač ali treneri žive s tim problemima. Jović je postigao gol i asistirao u prošlom meču, Real ima širok igrački kadar da nadoknadi izostanke.”

U prvom duelu ove dvije ekipe, Real je odnio sva tri boda iz Milana golom Rodryga iz 89. minute, ali je Inter imao više prilika u tom meču.

Carlo Anceloti ne može računati na Benzemu i Ceballosa, dok su gosti oslabljeni neigranjem Correae, Darmiana i De Vrija.

Utakmica se igra od 21:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

Večerašnje utakmice Lige Šampiona:

PSG – Club Brugge (18:45 sati)

RB Leipzig – Man. City (18:45)

Milan – Liverpool (21:00)

Ajax – Sporting (21:00)

Bor. Dortmund – Bešiktaš (21:00)

Porto – Atl. Madrid (21:00)

Real Madrid – Inter (21:00)

Shakhtar – Sheriff (21:00)

(Reprezentacija.ba)