Malmo, za koji nastupaju naši Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić, sinoć je drugi put uzastopno osvojio titulu šampiona Švedske.

Anel je odigrao svih 90 minuta i čini se da je sinoć posljednji put nastupio za Malmo.

Ahmedhodžić je igrao sjajno u posljednje vrijeme, mnogi klubovi se interesuju za njega, a nakon susreta je za švedske medije izjavio da u januaru napušta Švedsku.

“Ne mogu reći gdje idem, ali u januaru mijenjam klub. Završio sam sa igrama u Švedskoj. Nadam se da ću se ovdje vratiti za 10 godina. Osvojio sam dvije titule šampiona u Švedskoj i mislim da je to dovoljno”, kazao je Anel i kratko prokomentarisao mogućnost da karijeru nastavi u Engleskoj:

“San je da zaigram u Premiershipu, ali najbitnije je da igram.

Podsjetimo, nedavno su švedski mediji pisali da su skauti engleskog Brentforda stigli u Malmo kako bi pratili igre našeg stopera.

Andreas Georgsson će nakon Nove godine biti novi sportski direktor Malmoa, a u razgovoru za švedske medije ističe da je Anel igrao na najvišem nivou te da su u klubu spremni na njegovu prodaju.

“Vidjet ćemo kako će tržište izgledati u januaru. S obzirom na Anelove igre u posljednih nekoliko mjeseci, ne bih se iznenadio da je interesovanje za njega još veće. Bio je dobar u susretima Lige Šampiona protiv jačih protivnika. Pokazao je da je najvišem nivou”, riječi su Georgssona.

Anel je ove sezone odigrao 36 mečeva u svim takmičenjima te zabio jedan gol

Ugovor sa prvakom Švedske ima do decembra 2023. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 6 miliona eura.

(Reprezentacija.ba)