Dinamo naših Amera Gojaka i Luke Menala nedavno je ostao bez trenera, a hrvatski mediji pišu da bi zagrebački tim mogao preuzeti i aktuelni trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Jakirović je sinoć nakon ubjedljive pobjede svoje momčadi nad Leotarom od 6:2 odgovorio na pitanje vezano o eventualnom angažmanu u Dinamu.

“Kad bih komentarisao svaki natpis gdje bih došao? Kada novinari pišu, znate kako kažu – gdje ima dima, ima i vatre. Ipak, neozbiljno je da ja to komentarišem. Trenutno sam trener Zrinjskog i na tome ću se zadržati. Nemam dalje komentar”, rekao je Jakirović.

Zrinjski pod vodstvom Jakirovića igra fantastično ove sezone i prvi je na tabeli sa 48 bodova i ima 13 bodova više od Tuzle.

Inače, Jakirović je u Zrinjski stigao u decembru prošle godine, a prethodno je trenirao Sesvete i Goricu u Hrvatskoj te Maribor u Sloveniji.

Nedavno je u razgovor za Reprezentacija.ba portal kazao da rado sluša savjete i drugih, ali da je on taj koji na kraju odlučuje.

“Danas moraš biti maksimalno posećen poslu. Kada imate na raspolaganju sve parametre, poput GPS-a, Wyscouta i InStata i onda to ne koristite, onda ste neozbiljni. Možda neko misli da je ovo laganica, ali… U Mostaru mi često ljudi prilaze, tu i tamo bace poneku sugestiju, što je i normalno jer se u fudbal danas skoro svi razumiju. Ja volim svakoga da saslušam, nekada vidim šta misli i ekonom, međutim ja sam taj koji odlučuje i koji odgovara za svoje odluke. Ako rezultata nema, zna se šta slijedi”, istakao je Jakirović.

(Reprezentacija.ba)