U subotu su na programu tri meča talijanske Serije A, a u fokusu je derbi između Rome i Intera.

Ovaj meč bit će poseban za našeg Edina Džeku, s obzirom da je u ljetnom prelaznom roku upravo iz Rome prešao u Inter. Džeko je od 2015. godine nastupao za Romu, zabio 119 golova u 260 utakmica i postao jedna od legendi kluba.

Džeko je ove sezone zabio već 10 golova za Inter u svim takmičenjima i sigurno da će večeras biti najveća opasnost po svoj nekadašnji klub. Edin je prije nekoliko dana odigrao 20-ak minuta protiv Spezije, a talijanski mediji najavljuju da će u duelu sa Romom nastupiti od prve minute.

Ekipa Intera je prema kladionicama blagi favorit u derbiju. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2.10 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Trener Intera Simone Inzaghi je na press konferenciji govorio o Džeki i značaju ove utakmice za kapitena BiH.

“Bit će to poseban susret za Džeku. Iskreno, nismo razgovarali o tome. Vidio sam kako trenira jače i intenzivnije od ostalih igrača koji su igrali protiv Spezije. Dobro se priprema za utakmicu i bit će to posebno za njega, ali i za sve nas. Želimo odigrati sjanu utakmicu”, kazao je Inzaghi.

Inače, Roma se nakon 15 odigranih kola nalazi na petom mjestu sa 25 bodova, dok je Inter treći sa devet bodova više.

Roma u večerašnji derbi ulazi bez Abrahama, Karsdorpa, El Shaarawya, Gyana, Pellegrinija i Spinazzole. Momčadi Intera će nedosajati Darmian, Kolarov, Eriksen, Ranocchia i de Vrij.

Duel Roma – Inter direktno će prenositi kanal Arena Sport.

Nešto ranije, tačnije od 15,00 sati, drugoplasirani Milan dočekuje Salernitanu.

U ovoj utakmici mogli bismo gledati dva naša fudbalera. Milan Đurić je najavljen od prve minute u momčadi Salernitane, dok se Rade Krunić nalazi u konkurenciji za današnji dvoboj u timu Milana.

Milan ove sezone igra odlično i ostvario je 11 pobjeda nakon 15 odigranih kola. S druge strane, Salernitana je posljednja na tabeli sa samo osam bodova i vodit će grčevitu bitku za opstanak u društvu najboljih.

Sve osim sigurne pobjede Milana bilo bi veliko iznenađenje, a tome svjedoče i kvote kladionica. Kladionica Mozzart uoči susreta daje kvotu 1.20 na Milan. Ostale kvote sa ovog dvoboja možete vidjeti ovdje.

Dodajmo i da će ovo biti prvi međusobni duel u Seriji A ova dva tima nakon skoro 23 godine. Milan i Salernitana su se posljednji put sastali 31. januara 1999. godine, a tada je Milan pobijedio sa 3:2.

Što se tiče izostanaka, ekipi Milana će danas nedostajati Calabria, Kjaer, Rebić, Castillejo i Plizzari. Salernitana nema mnogo problema za izostancima, a u Milano nisu doputovali samo Rugeri i Russo.

Dodajmo i od 20,45 sati u Napulju svoj meč igraju prvoplasirani Napoli i četvrtoplasirana Atalanta.

Raspored i satnica utakmica 16. kola Serije A:

Subota, 4. decembar:

Milan – Salernitana (15,00 sati)

Roma – Inter (18,00 sati)

Napoli – Atalanta (20,45 sati)

Nedjelja, 5. decembar:

Bologna – Fiorentina (12,30 sati)

Spezia – Sassuolo (15,00 sati)

Venezia – Verona (15,00 sati)

Sampdoria – Lazio (18,00 sati)

Juventus – Genoa (20,45 sati)

Ponedjeljak, 6. decembar:

Empoli – Udinese (18,30 sati)

Cagliari – Torino (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)