Danas se igraju tri meča 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo i Velež igraju veliki derbi na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, Posušje će ugostiti Rudar iz Prijedora, dok Borac u Banjoj Luci dočekuje tuzlansku Slobodu

Sarajevo – Velež (13,00 sati, Moja TV)

Ekipe Sarajeva i Veleža će odigrati derbi utakmicu 19. kola Premijer lige BiH. Bit će ovo duel starih rivala, a zanimljivo da Velež nikada u Premijer ligi BiH nije kao gost slavio nad Sarajevom.

Fudbaleri Sarajeva su trenutno treći na tabeli sa 28 bodova, dok Velež zauzima osmo mjesto sa 10 bodova manje. U prvom međusobnom meču ove sezone u Vrapčićima rezultat je glasio 1:1.

Sarajevo danas ima ulogu favorita. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.70 na trijumf Sarajeva. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da Sarajevo u tekućoj sezoni na svom terenu ima skor 4-2-3, dok je Velež na gostovanjima ostvario tri pobjede, četiri remija i dva poraza.

Također, posljednja četiri međusobna meča ova dva tima završena su remijem. Tri puta je bilo 1:1, a jednom 0:0.

Posušje – Rudar Prijedor (13,00 sati)

Posušje i Rudar će na stadionu “Mokri Dolac” igrati derbi začelja. Momčad Posušja je trenutno na 11. mjestu sa 15 bodova, a isti broj bodova ima i Rudar na 10. poziciji.

Ekipa Rudara već sedam utakmica u nizu ne zna za trijumf u ligi, dok je Posušje u nešto boljoj formi i ima dvije pobjede u zadnjih pet duela.

Kladionice daju blagu prednost Posušju. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.10 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ova dva tima su do sada odigrala tri međusobna meča i sva tri puta je slavio domaćin. Posušje je samo jednom ugostilo Rudar i to 2000. godine kada je slavilo sa 1:0, S druge strane, Rudar je na svom terenu pobjeđivao rezultatima 2:0 i 3:0.

Borac – Sloboda (15,00 sati, Arena Sport)

Posljednju utakmicu današnjeg programa odigrat će Borac i Sloboda. Banjalučani su nakon 18 odigranih kola četvrti sa 27 bodova, dok Sloboda ima tri boda manje i nalazi se na šestoj poziciji.

Sloboda pet uzastopnih susreta u Premijer ligi nije ostvarila pobjedu, pa će danas pokušati iznenaditi aktuelnog šampiona BiH. Ipak, Tuzlacima neće biti jednostavno, s obzirom da ove sezone Borac na svom terenu ima pet pobjeda, tri remija i samo jedan poraz.

Momčad Borca je favorit u utakmici protiv Slobode. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 1.75 na Borac. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Borac se uoči ove utakmice uzda i u tradiciju. Banjalučani nikada u Premijer ligi BiH nisu poraženi na domaćem terenu od Slobode. Ukupno su 14 puta ugostili Slobodu, ostvarili 12 pobjeda i samo dva puta remizirali.

Odigrani susret 19. kola:

Zrinjski – Leotar 6:2

(Reprezentacija.ba)