FOTO/ Završen spomenik Mirzi Delibašiću, svečano otkrivanje na proljeće

Završen spomenik najboljem sportisti BiH svih vremena

Završen spomenik Mirzi Delibašiću, svečano otkrivanje na proljeće
Foto: Općina Centar

Organizacioni odbor za podizanje spomenika najboljem sportisti BiH svih vremena Mirzi Delibašiću jednoglasno je odlučio da se, iako je spomenik u potpunosti završen, njegovo svečano otkrivanje održi na proljeće 2022. godine, saopšteno je iz Općine Centar Sarajevo.

Zbog održavanja manifestacije “Zimska čarolija na Skenderiji” organizacioni odbor u sastavu Danko DelibaÅ¡ić, Edina Selesković, Srđan Mandić, Samir Avdić, Kenan Magoda i Adis Lukač odlučio je da se zbog nemogućnosti kreiranja adekvatnog ambijenta svečana ceremonija otkrivanja spomenika održi kada se za to steknu potrebni uslovi.

Da podsjetimo, otkrivanje spomenika je prvobitno bilo planirano za 8. decembar na 20. godišnjicu Mirzine smrti.

Imajući u vidu sav značaj Mirze Delibašića za Bosnu i Hercegovinu, a cijeneći i potrebu za održavanjem manifestacija poput zimske čarolije na Skenderiji, organizacioni odbor je odlučio da svečano otkrivanje, na kojem se očekuju brojni ugledni gosti iz BiH i inostranstva, odloži zbog nespojivosti ove dvije manifestacije.

Statua Mirze Delibašića, autora Adisa Lukača pobjednika na međunarodnom javnom pozivu za izradu najboljeg rješenja, je u potpunosti završena i nalazi se u ljevaonici umjetnina Jurkić u Orašju gdje će i ostati do utvrđivanja novog termina za svečano otkrivanje.

Organizacioni odbor će blagovremeno obavijestiti javnost o novom terminu otkrivanja spomenika.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Marshal
03.12.2021. 20:58

I bilo je vrijeme da se oduze Kindžetu