Roma i Inter u subotu od 18,00 sati igraju derbi 16. kola Serije A, a ova utakmica bit će od posebnog značaja za našeg Edina Džeku.

Džeko je upravo iz Rome u ljetnom prelaznom roku stigao u Inter i sutra će predvoditi napad tima iz Milana protiv svog bivšeg kluba.

Edin je za Romu igrao od 2015. godine, a trener Intera Simone Inzaghi rekao je na press konferenciji da kapiten BiH trenira jače i intenzivnije od saigrača.

“Bit će to poseban susret za Džeku. Iskreno, nismo razgovarali o tome. Vidio sam kako trenira jače i intenzivnije od ostalih igrača koji su igrali protiv Spezije. Dobro se priprema za utakmicu i bit će to posebno za njega, ali i za sve nas. Želimo odigrati sjanu utakmicu”, kazao je Inzaghi i prokomentarisao svog kolegu na suprotnoj strani Josea Mourinha:

“Bit će mi zadovoljstvo upoznati trenera Rome. Nikada nisam igrao protiv njega niti sam se susreo sa njim. Bit će to poseban susret i za njega. Znamo kakav je trener i šta je napravio u svojoj karijeri.”

Ekipa Intera je prema kladionicama blagi favorit u derbiju. Kladionica Mozzart dan pred utakmicu nudi kvotu 2.10 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Meč Roma – Inter direktno će prenositi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)