Udruženje Pomozi.ba i Futsal klub Željezničar, zajedničkim snagama žele pomoći u liječenju oboljelih bh. građana.

Futsal Klub Željezničar, kojeg su osnovali navijači Fudbalskog Kluba Željezničar, na stogodišnjicu postojanja kluba, trenutno se takmičer u Prvoj futsal ligi Federacije BiH i na svojim domaćim utakmicama imaju veliki broj navijača.

S obzirom na to da u budućnosti žele biti prepoznati kao klub navijača, dobrih i humanih ljudi, Uprava Futsal Kluba Željezničar, odlučila je donirati sav prihod od ulaznica u Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba i to nakon svake domaće utakmice, koje se igraju u dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici.

Prva prilika za donaciju od 2 BAM za pomoć oboljelim bh. građanima je već u nedjelju, kada futsaleri plavog tima na Grbavici, u terminu od 18 sati, dočekuju gradskog rivala MNK DiA BiH.

Željezničar je nakon četiri odigrane utakmice trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli Prve lige Federacije u futsalu, a vjeruju da će uz podršku navijača, kojih je na prvoj domaćoj utakmici prije dvije sedmice, bilo gotovo 1.000, uspjeti izboriti plasman u Premijer ligu BiH.

Dođite da zajedno bodrimo futsalere Željezničara u njihovim nastojanima da pobjede protivnike, ali i da zajedničkim snagama pomognemo oboljelim bh. građanima.

Donacijske ulaznice, moći će se kupiti na ulazu u dvoranu „Goran Čengić“ u nedjelju, od 17 sati. Sretno plavi i hvala Vam!, prenosi Pomozi.ba.

(Reprezentacija.ba)