Večeras su na rasporedu četiri utakmice 15. kola Serije A, a Inter našeg Edina Džeke dočekuje Speziju.

Inter – Spezija (18:30 sati, Arena Sport)

Inter svoj pobjednički niz želi nastaviti na svom terenu kada dočekuje Speziju, 17. ekipu Serije A, i tako se približiti prvoplasiranom Napoliju koji ima gostovanje Sassuolu.

Talijanska Gazzetta je jučer najavila sastave, a Edin Džeko će susret početi sa klupe i svoju doprinos dati u drugom dijelu. Razlog za to je što Inzaghi želi odmoriti Dijamanta za subotnji derbi sa Romom.

Sve je na strani Intera večeras i apsolutni su favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.20 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednji meč ova dva rivala odigran je u aprilu, a Spezija je tada iznenadila Inter i uzela im bod, bilo je 1:1.

Gosti večeras ne mogu računati na Bourabiju i Leo Senu, dok u Interu neće biti Darmiana, De Vrija, Ranocchija i od ranije odsutnih Kolarova, Eriksena.

Utakmica se igra u 18:30 sati.

Genoa – Milan (20:45 sati, Arena Sport)

Milan je upao u rezultatsku krizu i posljednje dvije utakmice u prvenstvu su izgubili. Ali večeras nasuprot sebe imaju ekipu koja igra užasno i već 11 susreta nisu pobijedili.

Milan je nakon 14 odigranih kola drugi na tabeli sa 32 boda dok je Genoa 18. sa samo deset osvojenih bodova.

Mediji u Italiji su najavili Radeta Krunića od prve minute jer Pioli na ovom meču ide isključivo na tri boda i ofanzivnom postavkom želi doći do cilja.

Rosoneri su favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.65 na pobjedu Milana. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Za domaće u konkurenciji neće biti Criscita, Destra i Faresa, dok je Milan oslabljen neigranjem Calabire, Castilleja, Girouda, Plizzarija, Rebića i Ramagnolija.

Utakmica počinje u 20:45 sati.

Večerašnje utakmice 15. kola Serije A:

Bologna – Roma (18:30 sati)

Inter – Spezija (18:30)

Genoa – Milan (20:45)

Sassuolo – Napoli (20:45)

(Reprezentacija.ba)