Edin Džeko je slobodan dan iskoristio kako bi sa suprugom Amrom posjetio Rim, a ovo je Edinu bila idealna prilika da napokon na miru prošeta Vječnim gradom.

Dok je šest godina nosio dres Rome, zbog prevelike popularnosti Džeko jednostavno nije mogao šetati Rimom od stotina navijača koji bi ga okružili gdje god bi se pojavio.

Ostaje upamćeno kako je tokom najveće COVID pandemije iskoristio situaciju, te ispod maske, kapuljače i sa sunčanim naočalama obišao ulice Rima.

U sličnoj situaciji već decenijama Totti, koji je također iskoristio COVID okolnosti da prvi put nakon 20 godina na miru u društvu supruge obiđe najpopularnije znamenitosti glavnog grada Italije.

No, sada kao igrač Intera, Džeko je uspio prošetati ulicama Rima sa raspjevanim suprugom i prijateljem. Iako u kasne sate i ponovo pod kapuljačom, Džeko je opet zastao više puta za selfie sa stanovnicima Rima.

Inter narednu utakmicu igra sutra protiv Spezije, a prema najavama Džeko će susret početi na klupi kako bi bio spreman za subotnji meč sa Romom i povratak u Rim.

https://streamable.com/eo85se

(Reprezentacija.ba)