Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović veÄeras je nosio Zmajeve do pobjede nad Bugarskom (75:85) u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket.

Ubacio je 21 poen i imao Äak Äetiri ukradene lopte na ovoj utakmici Halilović, a o svemu je govorio na konferenciji za medije poslije meÄa.

“NaÅ¡ glavni cilj je bio doći ovdje, oporaviti se od puta i prve utakmice, te poÄeti utakmicu bolje nego onu protiv ÄŒeÅ¡ke. Uradili smo to i imali smo pravi ritam i energiju od poÄetka. Bugarska nije odustala i borila se do kraja. Imali smo Å¡anse da rijeÅ¡imo utakmicu ranije, ali nismo uspjeli. Ipak, ostali smo koncentrisani do kraja i slavili. Imamo dvije pobjede i nijedan poraz i to je toâ€, istakao je Halilović.

Pokazao je kapiten nevjerovatnu energiju i osvojio je veliki broj lopti pod košem, a na pitanje o tome odgovorio je jasno:

“Pa igramo za svoj nacionalni tim. Energija je uvijek tu. Zglob sam malo izvrnuo, ali nisam ni pomislio da izaÄ‘em. Ne igra se svaki dan za reprezentaciju, tu se igra iz ljubavi i uvijek se naÄ‘e energije.â€

(Reprezentacija.ba)