Bosnić nakon nove pobjede: Bili smo jako motivisani, veoma sam sretan

Selektor Bosnić nakon susreta Bugarska – BiH


Bosnić nakon nove pobjede: Bili smo jako motivisani, veoma sam sretan
Foto: FIBA

Košarkaši Bosne i Hercegovine su u okviru 2. kola Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladali Bugarsku sa 75:85, a selektor Vedran Bosnić govorio je nakon meča.

“Prije svega, veoma sam sretan zbog reakcije mojih igrača jer nije bilo lako nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Veoma sam sretan što smo nastavili s pobjedama i pozitivnim stvarima”, kazao je Bosnić dodavši:

“Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko, da odmah razjasnimo. Igraju dugo godina skupa, ali mi smo kontrolisali utakmicu i dali su igrači sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići na +20 i ranije završiti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete.”

BiH narednu utakmicu igra 24. februara kada na svom terenu dočekuje selekciju Litvanije koja je u prva dva kola ostvarila dvije pobjede.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
29.11.2021. 23:45

Samo napred momci opa opasaa