KoÅ¡arkaÅ¡i Bosne i Hercegovine su u okviru 2. kola Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladali Bugarsku sa 75:85, a selektor Vedran Bosnić govorio je nakon meÄa.

“Prije svega, veoma sam sretan zbog reakcije mojih igraÄa jer nije bilo lako nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje Å¡to možemo, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Veoma sam sretan Å¡to smo nastavili s pobjedama i pozitivnim stvarima”, kazao je Bosnić dodavÅ¡i:

“Bili smo jako motivisani da u teÅ¡koj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko, da odmah razjasnimo. Igraju dugo godina skupa, ali mi smo kontrolisali utakmicu i dali su igraÄi sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići na +20 i ranije zavrÅ¡iti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku Å¡ansu da pobijedite kad možete.”

BiH narednu utakmicu igra 24. februara kada na svom terenu doÄekuje selekciju Litvanije koja je u prva dva kola ostvarila dvije pobjede.

(Reprezentacija.ba)