Protekli vikend odigrane su utakmice 18. kola Premijer lige BiH, a na šest mečeva postignuto je 16 golova.

Kolo su otvorili Leotar i Velež koji su na užasnom terenu ipak gledaocima pružili dobru partiju. Leotar je poveo golom Maksimovića sa penala. Velež je poravnao autogolom Perišića, a potom su Zajmović i Pršeš donijeli preokret i pobjedu Rođenim.

Sloboda i Željo su na Tušnju podijelili bodove odigravši 1:1. Gosti iz Sarajeva su poveli golom Vrhovca, a poravnao je Ramić.

Zrinjski je nastavio sa sjajnim igrama i na svom terenu su rutinski savladali Posušje sa 3:1. Dva gola Bilbije i jedan Juranovića su bili dovoljni za 14. ovosezonsku pobjedu Plemića.

U Prijedoru su se sastali Rudar i Tuzla City, a gosti su stigli do pobjede u posljednjem napadu na meču. Krpić je pogodio za novu pobjedu koja je učvrstila Tuzlake na drugom mjestu.

Radnik i Borac su odigrali 1:1, ali domaći imaju za čime žaliti jer su propustili nekoliko stopostotnih prilika. Bijeljinci su poveli golom Pantelića, a poravnao je Lukić pred sami kraj meča.

Kolo su zatvorili Širobi Brijeg i Sarajevo. Tim sa Koševa poveo je preko Bagarića. Potom je Mujan izjednačio, a od 57. minute Sarajevo je igralo sa igračem manje jer je Bodul zaradio crveni karton. Domaći u 87. minuti dolaze do pobjede, Vukoja je pogodio sa 11 metara.

Tabela nakon 18 odigranih kola:

Lista strijelaca:

(Reprezentacija.ba)