Široki je danas na svom terenu pobijedio Sarajevo sa 2:1 nakon preokreta, a gosti su od 58. minute igrali bez isključenog Bodula.

Ofanzivac Sarajeva je dobio direktan crveni karton nakon što je udario jednog igrača domaćih, a nakon susreta se oglasio na svom Instagram profilu i otkrio zbog čega je reagovao na ovakav način.

“Ovom prilikom želio bih da se oglasim povodom nemilih događaja na današnjoj utakmici. Ali prvo bih čestitao mojim suigračima koji su na užasnom terenu ostavili srce i odigrali borbeno, momci kapa do pod.

Svu krivicu za poraz preuzimam isključivo na sebe, te se izvinjavam svojim sugiračima, stručnom štabu i naravno svim našim vjernim navijačima. A sada bi se osvrnuo na događaj koji je prethodio mome isključenju.

Naime, tokom cijelog susreta suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Nakon očiglednog starta s leđa koji bi se svugdje okarakterisao faulom za žuti karton, dosuđen je samo faul. Nakon mog negodovanja igrači Širokog su krenuli put mene i pritome uputili psovke – majke, što nisam mogao da savladam u sebi i regirao sam kako sam reagirao.

Znam da to nije profesionalno i da sam svoj klub ostavio na cjedilu, ali ovo je bilo jače od mene. Samo Sarajevo”, poručio je Bodul.

Inače, Bodul je nakon iskljčenja ušao i u verbalni sukob sa navijačima Širokog, ali na kraju je sve prošlo bez većih incidenata.

(Reprezentacija.ba)