U Seriji A su na programu dueli 14. kola, a Inter našeg Edina Džeke večeras od 20,45 sati igra gostujući susret protiv Venezije.

Inter u ovaj meč ulazi u odličnom raspoloženju, s obzirom da su izabranici Simonea Inzaghija prije nekoliko dana pobijedili Shakhtar u Ligi Šampiona sa 2:0 i nakon 10 godina izborili nastup u 1/8 finala.

Junak je bio naš Edin Džeko sa dva gola, a upravo će kapiten BiH i večeras biti najveća opasnost za Veneziju. Džeko je ove sezone zabio sedam golova u Seriji A i prvi je strijelac Intera, a prema pisanju talijanskih medija večeras će igrati od prve minute,

Momčad Intera je trenutno treća na tabeli sa 28 bodova, dok je Venezia na 14. mjestu sa 15 osvojenih bodova.

Inter je prema kladionicama veliki favorit. Kladionica Mozzart na dan duel nudi kvotu 1.40 na trijumf Intera. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Interesantno da su ove dvije momčadi posljednji međusobni duel u Seriji A odigrale prije 19 godina. Bilo je 2002. godine kada je susret u Veneziji okončan rezultatom 1:1.

Također, Inter je do sada tri puta gostovao Veneziji u najjačem rangu talijanskog fudbala i do sada nije slavio. Ekipa Venezije ima dva trijumfa, a jednom je bilo neriješeno.

Što se tiče izostanaka, Veneziji će večeras nedostajati Ebuehi i Fiordilino, dok za Inter neće nastupiti Eriksen, Sanchez i de Vrij.

Utakmicu Venezia – Inter direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica utakmica 14. kola Serije A:

Subota, 26. novembar:

Empoli – Fiorentina (15,00 sati)

Sampdoria – Verona (15,00 sati)

Juventus – Atalanta (18,00 sati)

Venezia – Inter (20,45 sati)

Nedjelja, 27. novembar:

Udinese – Genoa (12,30 sati)

Milan – Sassuolo (15,00 sati)

Spezia – Bologna (15,00 sati)

Roma – Torino (18,00 sati)

Napoli – Lazio (20,45 sati)

Odigrani susret:

Cagliari – Salernitana 1:1

(Reprezentacija.ba)