U vitrinama imaju 15 titula prvaka BiH sa različitim selekcijama, a na njihovom terenu prve korake su pravili legendarni osvajači olimpijskih medalja – Milorad Karalić (zlato na OI 1972.) i Irfan Smajlagić (srebro OI 1988. i zlato na OI 1996). Trenutno čak 140 dječaka trenira rukomet u ovom klubu, a na krilima mladih nada – RK Mladost želi da vrati staru slavu!

Povratak na staze uspjeha je lakši uz pomoć velikih prijatelja kluba, a čelnici banjalučkog velikana zahvaljuju se kompaniji Mozzart koja im već duži niz godina pruža podršku.

“Ta pomoć nam mnogo znači, ove sezone smo zahvaljujući tim sredstvima uspjeli da riješimo mnoge stvari koje su vezane za organizaciju kluba. Zajedničkim snagama uspjeli smo da obezbijedimo još bolje uslove za rad sportista, kao i novu opremu. Nadamo se da će klub nastaviti da raste u narednom periodu”, naglasio je Zoran Vukalo, predsjednik RK Mladost, koji je ove sezone uspostavio saradnju sa Školom rukometa Banjaluka.

U prvoj godini su postigli nevjerovatne rezultate, jer su dječaci od 2006. do 2010. godišta nizali uspjehe – prvaci Republike Srpske, vicešampioni BiH, prvaci BiH…

U Školi rukometa trenutno ima oko 140 dječaka, što dovoljno govori o tome koliko je ovaj sport popularan među omladinom u Banjaluci.

„Najljepše je kada jedan klub uspije da okupi veliki broj djece i da kvalitetno radi na njihovom razvoju. Uvijek ćemo podržavati sportske kolektive koji promovišu prave vrijednosti, a vjerujemo da će u narednom periodu uspjeti da ostvare još mnogo uspjeha“, naglasila je Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija u Mozzartu.

(Sponzorisani tekst, 18+)