Iako će Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine analizirati izvještaj selektora našeg državnog tima Ivajla Peteva 9., 10. ili 11. decembra (sjednica još nije zvanično zakazana), konačnu odluku u vezi sa sudbinom bugarskog stručnjaka na klupi „Zmajeva“ najvjerovatnije ćemo saznati tek nakon novogodišnjih praznika, saznaje Dnevni Avaz u Fudbalskom savezu RS.

– Iako će jedan Izvršni odbor FSBiH zasjedati sredinom decembra, tek nakon američke turneje i novogodišnjih praznika znat će se sve, odnosno mnogo toga. Do tada neće biti ništa – kazao je za Avaz izvor iz FSRS.

Naša reprezentacija će, podsjetimo, 18. decembra u Los Anđelesu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD.

Odluka na čekanju

– Izvršni odbor će donijeti svoj stav nakon analize izvještaja selektora Peteva – rekao je potpredsjednik NSBiH Irfan Durić za Avaz te dodao:

– Teško mi je sada da dajem neki svoj sud, privatno ili službeno. Inače, narednu sjednicu Izvršnog odbora, koja će, sigurno, biti prije odlaska u Ameriku, još nismo ni definirali. A nagovještaja ima.

Ni nakon insistiranja nismo uspjeli saznati Durićevu ocjenu rada selektora Peteva.

– Ne, ne bih ništa prejudicirao. Ne volim to raditi, danas sud može biti ovakav ili onakav, kao i konačna odluka. Kako se donese odluka na Izvršnom odboru, nakon analize materijala, tad ćemo moći razgovarati o svemu… Naravno, razmatrat ćemo izvještaj selektora, ali i sve drugo, odnosno svu problematiku cjelokupnog kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. U našoj raspravi vjerovatno će se izroditi i kvalitetna konačna odluka. A sada da ja nešto individualno (pro)ocjenjujem, mislim da je i malo rano – zaključio je Durić za Avaz.

(Reprezentacija.ba)