Košarkaši BiH večeras od 20,00 sati u Skenderiji igraju prvi susret F kvalifikacija za SP 2023 protiv selekcije Češke uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 3.

BiH će večeras imati i podršku navijača, a cijene ulaznica za duel sa Česima iznose 10 i 15 KM.

Ulaznice možete kupiti i danas na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikarta.ba ili putem ovog LINKA.

Selektor Vedran Bosnić za ovaj susret računa na gotovo sve najbolje igrače, a sinoć se saigračima priključio i Džanan Musa.

“Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne bih unaprijed ništa o njima govorio dok ne budemo sigurni sto posto u kakvom sastavu će nastupiti. U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesuje ko je s druge strane parketa”, kazao je selektor Bosnić uoči duela sa Česima i dodao:

“Od mog početka u reprezentaciji, dakle tamo od 2018. godine, govorim da mi u svakoj utakmici idemo da pobijedimo. Eksperti neka pričaju o rosterima i procjenjuju ko je favorit na papiru, ali što se mene tiče moja ekipa je najbolja i uvijek očekuje pobjedu.”

Što se tiče ulaska u dvoranu, osim ulaznice i obavezne maske, posjetioci će morati ispunjavati jedan od ovih uslova:

– Posjedovati potvrdu o potpunoj vakcinaciji

– Posjedovati negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati

– Posjedovati potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci

Djeca ne moraju imati negativan test ili ispunjavati jedan od gore navedenih uvjeta.

U drugom duelu naše grupe večeras se sastaju Litvanija i Bugarska.

(Reprezentacija.ba)