FOTO/ “Vojnik Želje” Dino Pekić dobio nagradu “Admir Džubur”

Uručena druga po redu nagrada za uposlenika godine u FK Željezničar

“Vojnik Želje” Dino Pekić dobio nagradu “Admir Džubur”
Foto: Armin Herić, FK Željezničar

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica, uručena je druga po redu nagrada za uposlenika godine “Admir Džubur”, a odabirom žirija sastavljenog od rukovodstva Kluba, nagradu je osvojio uposlenik Dino Pekić, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

Dino Pekić, inače bivši pripadnik odreda specijalne jedinice Bosna MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, u FK Željezničar kroz niz godina imao je svestranu ulogu, te se sa pravom može nazvati “vojnikom kluba”.

Ceremoniji koja se održala u Plavom salonu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, prisustvovali su prijatelji, a inicijator i organizator današnjeg događaja, Kerim Karavdić, ističe:

– Velika mi je čast što je nagrada “Admir Džubur” postala tradicionalna. Ove godine je komisija sačinjena od rukovodstva Kluba nagradu odlučila dodijeliti Dini Pekiću koji svojim radom pokazuje nevjerovatnu ljubav prema FK Željezničar, kazao je Karavdić, a potom ispričao nekoliko anegdota iz dugogodišnjeg prijateljstva sa Admirom Adžuburom.

– Pripala mi je velika čast da dobijem nagradu u sjećanje na rahmetli predsjednika Admira Džubura, čovjeka koji se borio za Klub i za bolju budućnost Kluba 24 sata dnevno. Smatram da ovo nije nagrada samo za mene, već za sve uposlenike, počev od trenera Omladinske škole do svih članova administracije. Svi daju svoj maksimum i doprinose za bolje sutra. Još jednom, žao mi je što predsjednik Džubur više nije s nama, otišao je prerano i iznenada, ali mi ćemo čuvati uspomenu na njega i njegova djela, kazao je Dino Pekić.

Nagradu je uručio Damir Džubur koji se obratio svim prisutnima istakavši da je ponosan na svog oca i zahvalio se svima koji čuvaju uspomenu na Admira Džubura.

Prethodne godine nagradu “Admir Džubur” dobio je Samir Bekrić.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare