Ekipe Atletico Madrida i Milana večeras od 21:00 sati igraju meč petog kola Grupe B Lige Šampiona.

Milan našeg Radeta Krunića nakon četiri meča ima samo jedan bod i današnji susret im je od velikog značenja ukoliko žele ostati u trci za drugo ili treće mjesto. Atl. Madrid je treći sa četiri boda i današnjim trijumfom želi se probiti na drugo mjesto jer je cilj Jorgandžija nokaut faza Lige Šampiona.

Prema najavama talijanskih medija, bh. veznjak Rade Krunić susret će početi na klupi i svoju priliku dobiti u drugom dijelu.

Madriđani su favoriti na ovom meču. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.75 na pobjedi Atletica. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

“Detaljno smo analizirali Atlético, biće lako motivisati moj tim. Ovo je velika utakmica protiv sjajne ekipe i predstavlja našu poslednju šansu da ostanemo u Ligi Šampiona. Atlético je jedan od najboljih timova u osvajanju bodova u zadnjim minutama, nikad ne odustaju. Moramo biti pažljivi do 95. minute. Igrao Griezmann ili ne, imat će vrlo konkurentan tim. Vjerujemo da im možemo parirati, baš kao jesmo u prvoj utakmici”, kazao je trener Milana pred meč.

U prvom duelu ove dvije ekipe Milan je vodio sa 1:0 sve do 84. minute, a na kraju su poraženi sa 2:1.

Atletico za večerašnji meč ne može računati na Felipea, Felixa, Šaponjića i Trippiera. Za Milan neće igrati Calabria, Castillejo, Maignan, Plizzari, Rebić i Tomori.

Utakmica počinje u 21:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)