Momčadi Bešiktaša i Ajaxa večeras u Istanbulu od 18,45 sati igraju utakmicu petog kola grupe C Lige Šampiona.

Bešiktaš, za koji nastupa naš Miralem Pjanić, je zadnji u grupi bez bodova i ostao je bez šansi za plasman dalje, dok je Ajax prvi sa maksimalnih 12 bodova i osigurao je nastup u 1/8 finala.

Večerašnji meč u Istanbulu bit će upisan u historiju bh. fudbala, s obzirom da će najbolji naš arbitar Irfan Peljto dijeliti pravdu na stadionu Bešiktaša.

Peljto će tako postati prvi bh. sudija koji je sudio na jednom meču grupne faze Lige Šampiona, a asistirat će mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija bit će Miloš Gigović.

Što se tiče same utakmice, Miralem Pjanić je konkurenciji u timu Bešiktaša i prema pitanju turskih medija trebao bi startati od prve minute.

Miralem, koji će do kraja sezone nastupati u Bešiktašu kao posuđen igrač Barce, odigrao je ukupno devet susreta u svim takmičenjima ove sezone i četiri puta asistirao.

U Ligi Šampiona je nastupio u dva meča i u oba je po jednom asistirao.

Gosti iz Amsterdama su apsolutni favoriti na dan susreta. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.40 na trijumf Ajaxa. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Trener domaćih Sergen Yalcin najavio je večerašnji duel sa šampionom Nizozemske.

“Nažalost, u prva četiri kola nismo ostvarili ono što smo zamišljali. Posljednja dva kola igrat ćemo za čast i za naš nacionalni koeficijent. Što su veća očekivanja, to su veća razočarenja. Ipak, mislim da ne bi trebali biti toliko razočarani. Imali smo mnogo povreda i to je jedan od razloga zašto nismo ostvarili bolje rezultate”, rekao je trener Bešiktaša.

U prvom duelu ova dva tima Ajax je rutinski slavio sa 2:0.

Bešiktaš u večerašnju utakmicu ulazi bez Ajdina Hasića, Batshuayija, Josefa i N'Sakale. S druge strane, trener gostiju ne može računati na Alvareza, Klabera, Kudusa te Stekelenburga.

Utakmicu Bešiktaš – Ajax direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)