Nekadašnji trener Sarajeva i selektor mlade reprezentacije BiH, Vinko Marinović, gostovao je u emisiji Moja priča kod Dejana Kondića i u opširnom intervjuu govorio o Sarajevu, U21 selekciji i budućim planovima.

“Sa Sarajevom sam imao najbolji start, godinu i nešto dana nismo poraženi, to je bila dosta dobra ekipa, titula je došla kao logičan slijed stvari, ali prvenstvo je bilo prekinuto zbog koronavirusa, pa je Sarajevo postalo šampion jer su verifikovani dotad ostvareni rezultati. Bilo je mnogo dobrih stvari u Sarajevu, svi smo dobro radili, bila je dobra ekipa, u Evropi smo došli do tog famoznog play offa gdje smo igrali sa Celticom gdje se nismo uspjeli plasirati u grupnu fazu, nadam se da će jednog dana ekipa sa naših prostora doći do grupne faze, ali će to biti jako teško. Velike su finansijske mogućnosti drugih timova u odnosu na naše timove”, kazao je Marinović dodavši:

“Odmorio sam se, napunio sam se novom energijom, ima kontakata, nadam se da će ih biti uskoro, mislim da je vrijeme da se vratim trenerskom poslu, zaključio je iskusni stručnjak.”

Marinović je trenersku karijeru počeo u Kozari, potom je trenirao Borac i Zrinjski.

Trener Sarajeva je bio od decembra 2019. do maja 2021. godine.

(Reprezentacija.ba)