U Turskoj se u naredna tri dana igraju mečevi 13. kola Superlige, a veliki broj naših fudbalera konkuriše za nastupe matičnih klubova.

Bešiktaš našeg Miralema Pjanića danas od 17,00 sati igraju protiv Alanye.

Pjanić će prema najavama turskih medija igrati od prve minute i ovo bi mu trebao biti osmi nastup u sezoni za Bešiktaš. Do sada je šest puta igrao u ligi, dva puta u Ligi Šampiona i uspio je sakupiti četiri asistencije.

Njegova momčad je trenutno šesta sa 20 bodova, dok je Alanya petoplasirana sa bodom više. Bešiktaš ima dva uzastopna poraza u ligi i sigurno da će danas pokušati osvojiti važna tri boda.

Kladionice daju blagu prednost Bešiktašu na dan meča. Kladionica Meridian nudi kvotu 2.39 na pobjedu Bešiktaša. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Gostima iz Istanbula bi problem mogli predstavljati katastrofalni rezultati u gostima ove sezone. Pjanić i saigrači su ostvarili samo jednu pobjedu, jednom remizirali i tri puta izgubili na gostovanjima. S druge strane, Alanya na svom terenu ima skor od tri pobjede, jednog remija i jednog poraza.

Alanya u današnji susret ulazi bez Borje, dok će Bešiktašu nedostajati naš Ajdin Hasić te povrijeđeni Batshuayi.

Utakmicu Alanya – Bešiktaš direktno će prenositi Sport Klub.

Nešto ranije, tačnije od 14,00 sati, Istanbul Basaksehir našeg Edina Višće dočekuje Sivasspor.

Bivši bh. reprezentativac Edin Višća će igrati u startnoj postavi domaćina i definitivno će biti jedna od najvećih prijetnji po gol Sivassa. Višća je ove sezone zabio dva gola, ali je čak sedam puta asistirao i trenutno je prvi asistent lige.

Basaksehir u posljednje vrijeme igra veoma dobro, ima četiri vezane pobjede i favorit je protiv Sivasa. Kladionica Meridian nudi kvotu 1.96 na pobjedu Basaksehira. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Interesantno da Basaksehir u prvih 12 kola ima šest pobjeda i šest poraza, dok je Sivass na omjeru od dvije pobjede, čak sedam remija i tri poraza.

Momčad Basaksehira nema problema sa izostancima, a Sivass će igrati bez Yatabarea, Altinaya, Ciftcija te Appidangoyea.

U nedjelju će na teren izaći još nekoliko naših fudbalera.

Od 11,30 sati Kasimpasa našeg Harisa Hajradinovića igra protiv Karagumruka, čiji je član Ervin Zukanović, dok će Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Amar Rahmanović i Marin Aničić sa Konyom od 14,00 sati ugostiti Rize.

Isti dan od 17,00 sati odigrat će se veliki derbi između Galatasaray i Fenerbahčea.

Raspored i satnica utakmica 13. kola turske Superlige:

Subota, 20. novembar:

Hatay – Antalya (11,30 sati)

Giresun – Malatya (14,00 sati)

Istanbul Basaksehir – Siva (14,00 sati)

Alanya – Bešiktaš (17,00 sati)

Nedjelja, 21. novembar:

Kasimpasa – Fatih Karagumruk (11,30 sati)

Altay – Adana Demirpor (14,00 sati)

Konya – Rze (14,00 sati)

Galatasaray – Fenerbahče (17,00 sati)

Ponedjeljak, 22. novembar:

Kayseri – Goztepe (18,00 sati)

Trabzon – Gaziantep (18,00 sati)

(Reprezentacija.ba)