Željezničar u nedjelju na Grbavici igra meč 17. kola Premijer lige BiH protiv Radnik, a trener sarajevskog kluba Tomislav Ivković govorio je na press konferenciji uoči ovog duela.

Ivković je na početku press konferenciji istakao da mu smeta pjesma od Dine Merlina koju su navijači Želje pjevali početkom novembra nakon poraza Želje od Zrinjskog na Grbavici (0:3).

Popularni “Manijaci” su tada zapjevali pjesmu “Zar je to sve što imam ja od tebe” od Dine Merline, a Ivković je zamolio da navijači tu pjesmu pjevaju na nekim drugim adresama.

“Molim navijače, pogotovo ove sa Juga, da onu pjesmu od Dine Merlina, koja mene i moje igrače izuzetno vrijeđa, pjevaju na drugim adresama, jer ovi igrači to nisu zaslužili. Oni daju svoj maksimum i igraju koliko znaju i mogu. Tu je mnogo Željine djece koja osjećaju ovaj grb i njima treba pomoć. Pogotovo kada se zna da im je to prva seniorska sezona. Oni su motivisani i žele svim snagama i znanjem ući u ovu utakmicu sa Radnikom, koja neće biti laka. Ali, oni žele ostaviti kožu na terenu i pobijediti. Zato ih volim i poštujem. U stanju smo dobiti bilo koga, ali znamo da protivnik stoji i čeka da da maksimum”.

Ivković se nakon toga osvrnuo i na utakmicu sa Radnikom.

“Ne igramo sa najslabijom momčadi lige. Statistika je jedno, a stvarnost drugo. Veleža su dobili u Mostaru. Ja uvijek ponavljam istu priču. Prvenstvo je nepredvidljivo i izjednačeno, Zrinjski i Tuzla City su se odvojili za sada, ovo sve ostalo je blizu jedni drugima. Mi smo kući uvijek favoriti jer imamo navijače koje niko nema. Kada govorimo o utakmicama tipa protiv Posušja, Rudara, Radnika, ti moraš imati iskusne igrače da bi ti rekao da je to kiks”, rekao je Ivković i dodao:

“Samo iskusni igrači, potpomognuti mlađim igračima mogu doći na te utakmice i pobjeđivati. U tim ekipama ima igrača koji imaju 10 puta više nastupa u Premijer ligi od naših igrača. Imaju čvrstinu, agresivnost, pogotovo kada igraju kući. Zato kažem da je ovo ubrzano odrastanje za moje igrače i ovdje će se odvojiti oni koji će uspjeti i koji neće uspjeti. Svaka im čast. To je najveći karakter koje sam ja do sada trenirao u karijeri, možda čak i sa kojima sam igrao. Dakle, karakter, ne kvalitet.”

(Reprezentacija.ba)