Kraj prošle sezone u Njemačkoj obilježio je sukob između tadašnjeg trenera Bayerna Hansija Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Flick je na kraju sezone napustio Bavarce, a njemački Bild otkrio je zanimljive informacije u vezi sa ovom temom.

Bayern je tada saopštio da je došlo do mirnog raskida saradnje sa Flickom zbog preuzimanja reprezentacije Njemačke, ali Bild ipak tvrdi da je bilo velikih nesuglasica između Flicka i Salihamidžića.

Novinar Christian Falk je objavio knjigu “Bayern Insider” u kojoj navodi da je Salihamidžić “lagao” Flicka jer mu je govorio da će dovesti njegove igračke želje, ali bez stvarne namjere da to ostvari.

“Flick je bio ljubitelj Time Wernera i razgovarao je s njim o dolasku u Bayern. Klub je ipak prihvatio prijedlog Salihamidžića da se kupi Sane iz Manchester Cityja za 50 miliona eura. Flick je želio dovesti i Havertza iz Bayera, ali ga nije tražio zbog prevelike odštete. U pregovorima s klubom je bio i Mario Gotze, no rukovodstvo je odbilo mogućnost njegovog povratka, a odbili su i dovođenje Draxlera iz PSG-a”, piše Falk i dodaje:

“Tražio je Bakua na desnom beku prije nego je otišao u Wolfsburg, a iako je cijena bila 10 miliona eura, klub je doveo Sarra iz Marseillea za osam miliona eura. Šest mjeseci ranije Flick je tražio Henrichsa, ali je on odbijen i doveden je Alvaro Odriozola. Flick je želio dovesti i Maiera, Mayera i Doda, no i u tome nije uspio, a jedino mu je klub ispunio želju i doveo Choupo-Motinga i Tiaga Dantasa.”

Navodno je sve to dovelo do nezadovoljstva Flicka, a sve je “puklo” nakon što mu nisu htjeli dovesti Calluma Hudson-Odoija i Sergina Desta.

Bayern je ljetos za novog trenera imenovao Juliana Nagelsmanna. Bavarci su nakon 11 kola na prvom mjestu sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog, a u Ligi Šampiona su na učinku od četiri pobjede iz četiri meča.

(Reprezentacija.ba)