Stadion Tušanj dobija najsavremeniji travnati teren

Projekat vrijedan preko 2 miliona KM


Stadion Tušanj dobija najsavremeniji travnati teren
Foto: Tuzlanski.ba

U gradskoj upravi Tuzle održan sastanak sa Nogometnim savezom BiH o projektu rekonstrukcije terena stadiona Tušanj. Gradonačelnik Tuzle, sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH, Nihadom Hodžićem, direktorom sektora za administraciju i Azmirom Husićem, članom Izvršnog odbora NSBiH, te predstavnicima Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla, piše Tuzlanski.

Tema sastanka je bila planska izgradnja/rekonstrukcija Gradskog stadiona Tušanj, u okviru projekta Nogometnog saveza BiH, koji za cilj ima rekonstrukciju glavnih stadiona u Bosni i Hercegovini.

Naime, kako bi stanje nogometnih terena podigli na zadovoljavajući nivo, Nogometni savez BiH osmislio je Projekat potpune rekonstrukcije glavnih terena Premijer lige u narednom četvorogodišnjem periodu.

Prema riječima Nihada Hodžića, predstavnika NSBiH, projekat je i usmeno verifikovam od strane UEFA-e. Vrijednost projekta je oko 2 miliona i 300.000 KM uz učešće lokalne zajednice od oko 25 %, istaknuto je na sastanku održanom u kabinetu gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića.

Gradonačelnik Imamović se zahvalio Nogometnom savezu BiH što je u prioritete stavio stadione u Tuzli, Mostaru i Banjaluci.

„Posebno mi je važno što je u prioritetu Tuzla, jer na našem stadionu igraju dva premijerligaša. U objekat koji je vlasništvo Grada, Nogometni savez će investirati preko milion eura, uz učešće Grada od oko 25%. Mislim da je vrijeme da teren bude po najsavremenijim evropskim i svjejtskim standardima, a onda ćemo dalje investirati u postojeće tribine i, eventualno, u novu tribinu. Dug je put pred nama, radi se o velikom novcu i odredićemo red koraka, zajedno sa Gradskim vijećem Tuzla“, rekao je gradonačelnik.

Ovim projektom obuhvaćeno je 12 stadiona u BiH, među kojima je i Gradski stadion Tušanj, čija rekonstrukcija zajedno sa stadionima u Mostaru i Banjaluci bi trebala početi u proljeće 2022. godine. Između ostalog, bit će primjenjena ugradnja najsavremenijeg hibridnog sistema travnate podloge.

Također je planirana ugradnja električnog grijanja terena za funkcionisanje terena u zimskim uslovima, te nabavka opreme za održavanje terena.

Oznake:

Komentari

6 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
17.11.2021. 23:11

Pa nece betonski majku mu

Gasta Bajter
Reply to  Anonymous
18.11.2021. 03:15

Uvalim. Ti kharu

vvv
18.11.2021. 08:55

Gotovo 2028

Max
18.11.2021. 09:01

Za pocetak dobar potez za jacanje Premier lige treba nam barem 1 klub koji ce igrati barem u Europa ligi na najboljem putu je atuzla city jer iza njega stoji privatni kapital i dobroo upravljanje klubom

Seno
Reply to  Max
18.11.2021. 11:12

Verstappenu, abd City u ligi šampiona!

Anonymous
Reply to  Seno
28.11.2021. 12:13

Ja vidim slobodu u budućnosti kao stabilan i čvrst klub koji će sigurno igrati dobro i kvalitetno