Bivši bh. reprezentativac Vladan Grujić za Dnevni avaz je govorio o reprezentaciji BiH, selektoru Petevu, ali i situaciji sa Miralemom Pjanićem.

BiH je u zadnja dva kola kvalifikacija za SP 2022 poražena od Finske (1:3) i Ukrajine (0:2) te ostala bez plasmana u baraž, a Grujić ističe da selektora Peteva treba podržati i da je do sada korektno obavio svoj posao.

“Kad ovako stanemo sa strane pa pogledamo potpuno neutralno rad i ponašanje Peteva u reprezentaciji, doći ćemo da zaključka da taj čovjek sasvim korektno radi svoj posao. I to uz dosta emocija, jer vidi se da mu je stalo, da ga igrači poštuju, da ulaže svoj maksimum i da je sve od sebe tokom meča kako bi utjecao na igru, vidi se energija, i u njegovoj igri postoji sistem. Bio sam na prvoj utakmici protiv Kazahstana, mislio da ćemo voditi 5:0 nakon prvog poluvremena, a onda se desi taj fudbal, gubimo pa preokrenemo, na kraju ponovo primimo gol, treba nekad imati i malo sreće”, prisjeća se Grujić u razgovoru za Dnevni avaz i dodaje:

“Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić, Smail Prevljak, Luka Menalo, koji me je oduševio, zatim Siniša Saničanin… igrači su na koje ćemo moći ozbiljno računati u budućnosti. Oni su veliki dobitak. Treba se polako osvrnuti unazad i analizirati greške. Bez neopravdanih kritika i upiranja prstom. Što se selektora tiče, apsolutno mu treba dati šansu i u narednom ciklusu, jer mislim da čovjek koji zna raditi svoj posao.”

Grujić je prokomentarisao i situaciju sa Miralemom Pjanićem, koji je protiv Finske dobio zvižduke od dijela navijača u Zenici, dok u duelu sa Ukrajinom nije nastupio, jer se tako dogovorio sa Petevom:

“Ja Pjanića obožavam, to je vrhunski igrač, ali momak nije godinu kako treba igrao i to se sada jasno osjeti. Ne treba dizati frku oko Pjanića, on nama treba, u godinama je kad ima vremena da se vrati u staru formu, i ne treba ga s prelako odreći. Svima se loša forma i greške dešavaju.”

(Reprezentacija.ba)