Bivši selektor A selekcije BiH Miroslav Ćiro Blažević nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

Legendarni Ćiro je u razgovoru za Jutarnji kazao da mu se karcinom proširio i da situacija nije nikako dobra.

“Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20”, govori Ćiro za Jutarnji i dodaje:

“Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski divovi, pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol.

Blažević se osvrnuo i na pobjedu Hrvatske nad Rusijom od 1:0 i direktan plasman naših susjeda na SP u Katar.

“Zamisli mene, iskusnog trenera, drhtao sam kao 18-godišnjak. Premda su bili jako dobro defenzivno organizirani, nisam vjerovao da Rusi mogu izdržati. Razbranili smo im tog golmana (Matvej Safonov, 22-godišnjak iz Krasnodara, op. n.), mislim da će o njemu u domovini nakon Splita pisati kao o novom Lavu Jašinu. Tako je impresivan bio.”

Ćiro smatra da je razlika između Hrvatske i Rusije u ovom trenutku velika.

“Razlika u klasi je zaista bila zastrašujuća, izgledalo je kao da su igrali Manchester United i Bratstvo iz Travnika! Ne možeš pronaći zamjerku našim igračima. Zlatko Dalić je sve to briljantno složio i ja mogu samo reći da sam ponosan na njega. Nešto sam ga valjda i ja naučio u one dvije godine dok mi je bio pomoćnik, a sada mogu samo gledati kako piše povijest. Nema za učitelja veće satisfakcije nego kada ga učenik nadmaši”, istakao je bivši selektor BiH za Jutarnji.

(Reprezentacija.ba)