Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u okviru Kvalifikacija za Europsko prvenstvo dočekuje Crnu Goru.

Nakon što su mladi Zmajevi poraženi u Švedskoj sa 4:0, u narednom meču dočekuju selekciju Crna Gore koja je prije tri dana savladala Irsku sa 2:1.

Naš tim je podbacio protiv favorizirane Švedske koja će se do posljednjeg kola boriti sa Italijom za prvo mjesto, i zbog toga se tim Slobodana Starčevića želi dodatno iskupiti i pokazati javnosti da su na Boras areni imali loš dan.

Prvi duel sa Crnom Gorom igran je u martu ove godine kada je u Podgorici rezultat bio 2:2.

Mladi Zmajevi su favoriti na današnjem susretu. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 1.99 na pobjedu BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

“Napravili smo analizu protivnika i spremni smo za meč. Kao što je poznato, nedostajaće nam Amar Dedić, Igor Savić, Ivan Bašić i Adrian Leon Barišić koji su povrijeđeni. Međutim, mi imamo u kadru dosta kvalitetnih igrača koji mogu da nadomjeste te izostanke. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i da ćemo završiti ovu godinu sa pobjedom”, kazao je selektor Starčević.

Kada je u pitanju stanje na tabeli, BiH je na petom mjestu sa pet bodova iz šest utakmica. Crna Gora je treća sa sedam bodova. Vrh drže Šveđani sa 14 i Talijani sa 13 bodova.

Utakmica se igra na Grbavici u 17 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)