INTERVJU/ Meša našao “spasioca” Želji? “Pravi je čovjek. Klubu ne treba pomoć, treba neko ko će stvarati”

Mehmed Baždarević je za Reprezentacija.ba govorio o kontaktima Želje sa investitorom iz Amerike


Meša našao “spasioca” Želji? “Pravi je čovjek. Klubu ne treba pomoć, treba neko ko će stvarati”

Fudbalski klub Željezničar bi mogao ući u novu eru poslovanja. Tim sa Grbavice je u nedjelju obavijestio javnost da je počeo pregovore sa potencijalnim strateškim partnerom, a radi se o Eldinu Diglisiću, uspješnom bh. biznismenu koji s velikim uspjehom danas radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Plavi bi se eventualnim dolaskom Diglisića okrenuli jednom drugačijem načinu funkcionisanja. Pregovori s ovim Sarajlijom navodno traju već neko vrijeme, a kontakt je, zanimljivo, ostvaren preko legende Željezničara Mehmeda Baždarevića. Nije isključeno ni da “Meša” dobije na Grbavici jednu od funkcija.

Ko je zapravo izvjesni Diglisić za Reprezentacija.ba portal je pokušao približiti upravo Baždarević.

– Toliko ljudi sam u proteklom periodu spojio sa Željezničarom, a sve kako bi klub konačno krenuo. Nije Diglisić jedini. Bio bih sretan ukoliko bi on došao i napravio prave stvari. Da li će se to desiti ili ne, teško je predvidjeti, no uvjeren sam da se radi o pravom čovjeku za Željezničar. On je dijete Sarajeva, Grbavice, voli fudbal, svoju zemlju… Željezničaru ne treba pomoć, Željezničaru treba neko ko će stvarati, kaže nam Mehmed Baždarević.

Da li će Baždarević biti sportski direktor ili pak trener ukoliko Diglisić dođe kao spasioc?

– U ovom trenutku razmišljam samo o tome da nađem posao, prošlo je vremena, a propustio sam neke prilike koje nisam smio. Željezničar? Ne bih pričao o tim stvarima još, to nije realnost u ovom momentu, međutim u fudbalu je sve moguće.

Tokom razgovora sa Baždarevićem nezaobilazna tema je, naravno, reprezentacija koju je vodio tri godine. Zmajevi su porazom od Finske (1:3) ostali bez šanse za play-off.

– Kao navijač sam razočaran, kao i svi. Nismo smjeli dozvoliti da sa igračem više na terenu primimo dva pogotka i na kraju izgubimo na onakav način. Ne bih ulazio u to koliko se odradilo po pitanju psihološke i taktičke spreme. Nisam ni očekivao velike utakmice, ali nadao sam se barem da ćemo se ‘pobiti’ na terenu i izboriti kartu za sljedeće kolo. Dugo vremena me jedna utakmica nije ovako dotukla.  

Na kraju je prokomentarisao zviždanje jednog dijela tribina Bilinog polja Miralemu Pjaniću u trenucima kada je izlazio iz igre.

– Moramo pokazati više dostojanstva. Radi se o izuzetnom fudbaleru, godinama je davao sve od sebe u dresu reprezentacije i sa puno poštovanja nosi taj dres. Bez obzira na sve, nije Miralem to zaslužio, zaključio je Baždarević na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

3 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Satko
15.11.2021. 19:43

Eh,moj Mesa!

lako je biti selektor
15.11.2021. 19:49

Spasioc u ovoj šabanskoj ligi? Pa jel vi vidite da kad diretiva dodje da se jedan klub s toliko potencijala ugasi preko noći kao što je Mladost, mlada supertalentovana ekipa mafija ih izbacila iz lige,otišli im svi igrači radi toga,bore se za opstanak u drugoj ligi sad.Titule se osvajaju naočigled svih kradjom,borcu se svaki meč penali sviraju i tako dalje

Edison
16.11.2021. 16:56

To nine realnost u ovom momentu, znači nemaju dovoljno para ako bude kakvih miliona o da će biri realno. Malo 10000 mjesečno?