BiH je propustila svoju šansu, Hrvatskoj i Srbiji pravo malo bogatstvo za plasman na SP

Svaki učesnik Svjetskog prvenstva će zaraditi po 12 miliona dolara


BiH je propustila svoju šansu, Hrvatskoj i Srbiji pravo malo bogatstvo za plasman na SP
Foto: UEFA

Reprezentacije Hrvatske i Srbije su nakon posljednjih pobjeda ostvarile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Kataru.

Za plasman na Mundijal svaka reprezentacija će odmah dobiti po 12 miliona dolara, od toga su dva miliona za troškove priprema za SP, a deset miliona je nagrada svakom učesniku.

Bosna i Hercegovina je propustila svoju šansu za plasman u baraž koji bi potom donio još dva teška meča s obzirom na to da bi naš tim bio nenositelj u grupi.

Kada su u pitanju novci na SP, svaki učesnik će dobiti pomenutu cifru, a eventualni prolazak grupne faze donosi dodatna dva miliona.

Novi svjetski prvak će dobiti 50 miliona dolara.

Hrvatska je propustila samo jedno Svjetsko prvenstvo, ono iz 2010. godine. Jednom su bili drugi na svijetu, jednom treći, a tri puta su svoj nastup završili u grupnoj fazi.

Reprezentacije Srbije je dva puta propustila smotru najboljih fudbalskih reprezentacija, a na proteklom Mundijalu u Rusiji su ispali u grupama. Najbolji rezultat im je 1/8 finala iz 1998. godine.

Dodajmo i to da je vlast u Srbiji uplatila premije fudbalerima zbog sjajnog rezultata, a igrači su sav novac proslijedili djeci u Srbiji za liječenje.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
15.11.2021. 17:29

i kad ti budu svi ledja okrenuli i za tebe ce BHF za tebe ginuti

STA ME BRIGA
15.11.2021. 17:43

Jedna je jedina, Bosna i Hercegovina,
za Hrvatsku i Srbiju me boli *****