BiH je danas izgubila u Zenici od Finske sa 1:3 i ostala bez prilike da osvoji drugo mjesto i plasira se u baraž za SP 2022.

Selektor Ivajlo Petev govorio je na zvaničnoj press konferenciji o porazu protiv Finske.

“Prvo ću se izviniti svim navijačima. Previše smo griješili i dopustili smo Fincima da nam daju dva gola sa igračem manje. Napravili smo 3-4 koraka naprijed, vratili smo se nazad, ali nećemo spustiti glavu. Žao mi je, ali fudbal je takav. Dali smo gol za 1:2, ali kada smo primili treći to je bio kraj. Ovi igrači su pokazali da mogu igrati dobro”, istakao je Petev i dodao:

“Imali smo dominaciju u prvih 15 minuta i dvije dobre šanse. Nakon toga smo pogriješili kod penala i možda nas je to uzdrmalo. Primamo gol gdje je osam igrača iz alopte, a dvojica prođu pored i zabiju. To mi je neshvatljivo. Nećemo tražiti alibi. Krivi smo svi, a ja prvi.”

Selektor je govorio o povrijeđenom Džeki, ali i Pjaniću koji je zamijenjen.

“Džeko bi sigurno bio u prvih 11 da je bio spreman. Pjanića sam zamijenio, jer je bio povrijeđen. Fizički je pao, zato sam ga zamijenio i to je jedini razlog. Mi imamo mnogo igrača koji su igrali velike utakmice u karijeri. Žao mi je što smo se toliko trudili i sve je otišlo u jednom meču.”

Petev je kazao da Kolašinac vjerovatno neće igrati zbog povrede u utorak protiv Ukrajine i poručio da moramo ići dalje.

“Danas smo izgubili i cilj nije ispunjen. Nisam zadovoljan, ali idemo dalje. Nećemo se sada ubiti i moramo nastaviti dalje. Moramo vidjeti zašto je došlo do ovoga kako se ne bi ponovilo. Nisam ljut ni na jednog igrača. Meni je bitno da saznam zbog čega smo ovako loše igrali. To mi je u ovom trenutku najvažnije.”

(Reprezentacija.ba)