Rusmir Cviko, nekadašnji član stručog štaba A selekcije BiH, bio je gost u studiju Nova BH i prokomentarisao je poraz BiH od Finske sa 1:3.

BiH je ovim porazom ostala bez šanse za drugo mjesto i plasmana u baraž, a Cviko ističe da se neki igrači ponašaju van terena kao vođe, ali na terenu to nisu.

“Imamo alibi igrače u selekciji. Neću o imenima, ali naši navijači nisu naivni. Oni vide sve. Treba pozitivno razmišljati i napraviti okruženje gdje ćemo zdravije i zrelije razmišljati. Kada dođemo da napravimo iskorak, onda je to nama veoma teško. Igrači moraju preuzeti inicijativu i trebaju biti vođe. Igrači koji su vođe van terena, to nisu na terenu”, kazao je Cviko i dodao:

“Vidi se da nam fali Edin Džeko. Sigurno da bi bilo bolje s njim, ali ovi igrači koji su bili na terenu morali su napraviti nešto. Nisu prepoznali na terenu da budu vođe. Vođe se prepoznaju na terenu, a ne na Facebooku ili Instagramu. To je problem kod nas. Žao mi je što se ovo desilo i žao mi je ljudi u BiH. Treba se napraviti analiza i mora se znati kako se treba ponašati. Državni grb je svetinja.”

(Reprezentacija.ba)