Novinari su uoči utakmice BiH – Finska pitali Luku Menala (25) očekuje li minutažu na terenu, a fudbaler Dinama dao je sjajan odgovor.

Jedan od boljih igrača koje je proizvela U21 BiH, poručio je kako je pitanje delikatno, jer njegov ulazak u igru znači da reprezentacija BiH traži gol više, odnosno da je u zaostatku.

“Ako ja moram ulaziti to znači da reprezentacija lovi gol. Potpisujem da ja ostanem bez minutaže, a da mi izborimo baraž uz četiri ili šest bodova” sjajno je odgovorio Luka Menalo i dao pravi primjer razmišljanja i ponašanja jednog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Luka Menalo iza sebe ima dvije sjajne sezone u Olimpiji i Rijeci gdje je bio među najboljim igračima nakon čega se vratio sa posudbe u Dinamo, gdje, kao i svi bh. reprezentativci u ovom klubu, čini se da mora biti duplo bolji od konkurencije kako bi dobio minutažu.

Za BiH je odigrao šest utakmica i zabio jedan gol. U U21 BiH je u devet mečeva postigao dva gola.

BiH posljednje dvije utakmice kvalifikacija za SP 2022 igraju u Zenici protiv Finske u subotu i Ukrajine u utorak.

Zmajevima pobjeda protiv Finske i remi sa Ukrajinom garantuje drugo mjesto i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

BIH je prema kladionicama blagi favorit u ovom duelu. Kladionica Meridian dan pred meč daje kvotu 2.10 na pobjedu BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)