Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru 6. kola Kvalifikacija za Europsko prvenstvo gostuje u Švedskoj, a susret počinje u 18 sati.

Nakon pet odigranih utakmica Švedska drži vrh tabele sa 11 bodova, dok mladi Zmajevi imaju pet. U prethodnim utakmicama, Švedska je remizirala sa Italijom 1:1, dok su naši reprezentativci savladali Luksemburg sa 2:0.

Računajući današnju utakmicu, U21 reprezentaciji BiH ostalo je još pet mečeva u Kvalifikacijama što znači da izabranici Slobodana Starčevića još uvijek imaju teoretske šanse za prvo ili drugo mjesto.

Švedska je favorit na današnjem meču. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.36 na pobjedu Šveđana. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Današnju utakmicu su najavili selektor Slobodan Starčević i reprezentativac Amar Begić.

“Ako izuzmemo činjenicu da nećemo moći da računamo na Amara Dedića i Igora Savića, mogu reći da sam zadovoljan ekipom i atmosferom koju smo napravili u protekla tri dana. Večeras smo odradili trening na terenu na kojem ćemo igrati sutra. Drugo poluvrijeme utakmice u Zenici protiv Švedske može da nam bude vodilja kako treba da igramo sutra i na tom smo bazirali našu pripremu. Možemo obećati da ćemo protiv Švedske odigrati dobru utakmicu i nadam se da ćemo postići pozitivan rezultat”, kazao je Starčević.

“Selektor i njegovi pomoćnici su odradili dobar skauting protivnika i mi znamo šta nas čeka sutra. Svjesni smo kvaliteta, ali i mana protivnika. Nadam se da ćemo to uspjeti da iskoristimo. Spremni smo i očekujemo pobjedu protiv zahtjevnog protivnika”, rekao je Begić.

BiH i Švedska su odigrali prvi međusobni meč u septembru ove godine, a u Zenici je bilo 1:1.

Današnja utakmica igra se od 18 sati na Boras Areni uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)