BiH u subotu u Zenici od 15,00 sati igra protiv Finske meč kvalifikacija za SP 2022, a pomoćnik u stručnom štabu našeg tima Slaven Musa ističe govorio je o predstojećem duelu.

“Ono što smo planirali za prva tri dana smo odradili. Ostala su nam još danas i sutra dva treninga, rekao bih, udarna, taktička, tako da ćemo na njima prenijeti igračima sve naše zamisli za subotnju utakmicu, kako u napadačkom dijelu, tako i u defanzivnom. Mislim da ćemo sve to uspjeti napraviti na terenu i maksimalno se pripremiti za utakmicu sa Finskom”, kazao je Musa i dodao:

“Normalno je da smo ih analizirali i znamo sve o njima. To smo dopunili ovom zadnjom utakmicom koju su igrali protiv Ukrajine. Naravno, najveća opasnost prijeti od Pukkija, koji je njihov najbolji igrač. Međutim, osim Pukkija imaju još nekoliko igrača na koje treba posebno obratiti pažnju. Ipak, to ćemo u internom razgovoru igračima prezentirati. Nadam se da ćemo u subotu sve naše zamisli prezentirati i na terenu.”

BIH je prema kladionicama blagi favorit u ovom duelu. Kladionica Meridian dva dana pred meč daje kvotu 2.10 na pobjedu BiH. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Kapiten Edin Džeko je upitan zbog povrede za susret sa Fincima, jučerašnji trening je propustio i Amir Hadžahmetović, a Musa ističe da su svi ostali igrači spremni.

“Bitno je da su svi naši igrači zdravi i spremni za utakmicu. Ako ostane tako, smatram da ćemo uz podršku naše publike odigrati kvalitetnu utakmicu, a onda naravno rezultat neće izostati”, zaključio je Musa.

(Reprezentacija.ba)