Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine ima određenih problema sa povredom, a jučer je obavio terapije uz pomoć kojih će povećati šanse da bude spreman za naredne utakmice Zmajeva sa Finskom i Ukrajinom.

Džeko je u nedjelju napustio susret Milan – Inter, a iz Fudbalskog saveza BiH u ponedjeljak su potvrdili o čemu se radi.

“Što se tiče povrede Edina Džeke magnetnom rezonancom je potvrđen određeni stepen oštećenja mišića stražnje lože natkoljenice i prema tome je uključen program fizikalne terapije”, prenijela je stranica krovne kuće bh. fudbala.

Edin je jučer počeo sa terapijama koje mogu ubrzati njegov oporavak. Kapiten je zajedno sa članovima stručnog štaba, Almirom Seferovićem i Ismarom Hadžibajrićem, oporavak radio u sarajevskom trening centru PFHSC, jednim od najboljih centara za rehabilitaciju u regionu.

“Danas nam je veliku čast svojom posjetom ukazao Edin Džeko kapiten reprezentacije BiH, najbolji strijelac u historiji reprezentacije BiH, i prvi igrač na svijetu, koji je u tri, od 5 najjačih evropskih fudbalskih liga, dao 50 ili vise golova, igrajući za Wolfsburg, Man. City, Romu i Inter. Reprezentaciji želimo mnogo sreće u nastavku kvalifikacija”, poruka je trening centra PFHSC.

Zmajevi su se okupili u ponedjeljak na Ilidži, a prvi dan i jučer su trenirali na Grbavici. Večerašnji trening će se obaviti u Trening centru FK Sarajevu u Butmiru ukoliko teren bude spreman zbog obilnih padavina posljednjih nekoliko dana.

Utakmica BiH – Finska igra se u subotu s početkom od 15 sati.

https://streamable.com/n98ldm
https://streamable.com/8ofyk0

(Reprezentacija.ba)